ZTE 11AC H168A modem kurulumu ve WiFi 5

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

ZTE 11AC H168A WiFi 5 modem kurulumu nasıl yapıldığını anlatırken birde olası çıkabilecek sorunların çözümünden bahsedeceğiz. Unutmadan Dual Band var.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Zaman zaman bazı modellerin kurulumuna yer veriyoruz. Çoğunun ayarları karışık olmuyor ve resetleme ile kendi kendine modem kurulumu yapılıyor. Reset adımını uygulayanlar bir çözüme ulaşamazlarsa o zaman aşağıdaki resimli anlatımı incelemelerini önermekteyiz.

ZTE çok eski markalardan biri ve bir çok teknolojik üründe adı biliniyor. Modemlerde de çok sayıda çeşitliliğe sahip bir yapısı bulunuyor.

Uygulamalı anlatımlar arasında video çekenlerde olabiliyor. Lakin bu modelin yapılandırması çok basit olduğunden çok kısa sürdüğünü söyleyelim.

  1. “192.168.1.1” adresini kullanarak modeminizin arayüzüne ulaşınız.
  2. Giriş bilgisini değiştirmediyseniz admin / turktelekom (Alınan firmaya göre değişebilir. Admin veya superonlien olarak yazılan parolalarda olabiliyor)
  3. Üst başlıklar arasındaki “Kolay menü” olana giriyorsunuz.
  4. Yan sekmeden “Kolay kurulumu” çalıştırınız.
  5. K.adı alanına hizmet aldığınız yer tarafından verilen (..@ttnet ya da turknet) bilgiler yazılacak. Evraklar duruyorsa orada yazıyor. Yoksa hizmeti veren şirketin çağrı merkezini arayınız.
  6. İleri butonuna tıklayalım.
  7. SSID 1 (2.4 ghz) açık konuma getiriniz. Kablosuz adına bitişik ve Türkçe karakterlerden oluşmayan bir ad belirleyiniz.
  8. Mod karma ve görseldeki gibi olabilir. Kanal oto yerine 11 yapmanızı öneririz.
  9. SSID5 (5 ghz) bu özelliği destekleyen cihazlar için kullanılabilir. Yoksa önerimiz kapalı olarak seçmeniz.
  10. Son kısımda size yapılan adımların listesi sunulacak ve kaydetmek için “Uygula” yazısına tıklamanız yeterli olacaktır.

İlk giriş ekranında size şifre değişimi önerilecektir. İster değişimi tercih edersiniz, isterse geç butonuna tıklayarak ana ekran ulaşırsınız. Değişilecek olan modemin ayarlarına giriş yapılacak şifredir. Önerimiz unutmayacağınız bir şifreyle değiştirmeniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

media 56

Manuel kurulumlarda PPP ile başlayan seçenek oE olarak devam eder ve diğer bilgilerde standart oluyor. @ yanına yazılacak olan bilgi içinse hizmet alınan firmaya göre değişir. Başka sağlayıcı girilecekse hemen ilgili yerin altındaki “Buraya tıklayın” seçeneği ile bölüm açılacaktır.

ZTE 11AC H168A kablosuz kurulumu da gayet basit bir arayüze sahip. Bir alan üzerinden işlemlerinizi tamamlayacaksınız.

media 57

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

WiFi şifrenizi ve adını yine Türkçe olmayan değerlerle yazınız. Aksi takdirde bağlantınız olmayacaktır. Bağlanılamıyor yazısının çıkabileceğiniz belirtelim.

media 60

ZTE 11AC H168A modem resetleme

ZTE 11AC H168A resetleme hangi yerden yapıldığını soranların çoğu ya internet bağlantısını yapamadığından dolayı ya da arayüz alanının şifresini unuttum sorunu çektiklerinden dolayı tercih ederler. Bu çok yararlı olan bir özelliktir. Çok sayıda sorunun ortadan kalkmasını sağlar.

ZTE 11AC H168A reset atma adımlarında çoğunlukla arka kısımda bir ufak çukurun içerisine toplu iğne yardımı ile basılarak gerçekleştirilir. Lakin 20 saniyeyi geçmemenizi önermekteyiz. Aksi durumlarda modemin arızalanmasına neden olabilirsiniz.

Kablolu işlem yapamayanların birde WiFi aracılığı ile telefon kullanarak yapmalarını öneriyoruz. LAN kablosunun sorunlu olması veya bilgisayardan kaynaklı sıkıntılar için en iyi yöntemdir.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.