Google hesapları bağlantı sorunu yaşıyor, ancak kimse saldırıya uğramadı

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Bugün itibariyle Dünya genelindeki bir çok Android kullanıcısı, telefonlarında kimlik doğrulama ve Google hesabında bir şeylerin değişmiş olabileceği Google hesap doğrulaması için uyarı bildirimi aldılar.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Çok sayıda kullanıcıya Google hesap doğrulaması için uyarı bildirimi geldi. Hesap çalındı riski! Hesaplarının kötü niyetli kişiler tarafından çalınma riskine karşın tedirginlik hat noktalara çıktı.

Bu sabah güne mutlu başlamak için uyanan bir çok kişi, çoğunluk ilk olarak yaptığı gibi telefonlarını kontrol etmek için ellerine aldıklarında, bildirim çubuğunda Google hesap doğrulama uyarısı ile karşılaştılar. Üstelik bu durum sadece Android cihazlar için de sınırlı değil.

Google hesabıyla oturum açan kullanıcıların büyük bir kitlesinde ortaya çıkan bu oturum açma veya kimlik doğrulama sorunu, hem Android cihazlarda, hem de Chrome tarayıcısında hesabıyla oturum açan kullanıcılarda ortaya çıktı.

Uyarı bildiriminde kimlik doğrulama ve Google hesabında birşeylerin değişmiş olabileceğine yönelik bilgi olunca, kullanıcılar doğal olarak hesaplarının birileri tarafından çalınmaya çalışıldığını düşünmeye başladılar.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google kimlik doğrulama sorunu

Google kimlik doğrulama sorunu

Google tarafından binlerce şikayet doğrultusunda yapılan açıklamada; “Hesaplardan oturum açan kullanıcıların beklenmedik bir şekilde oturumlarının koptuğuna yönelik rapor aldık. Bu konuyu araştırıyoruz, ancak endişelenecek bir şey yok. Bunun hesapların çalınması veya güvenlik tehditi oluşturabilecek başka bir durum olduğunu gösteren bir işaret yok.” şeklinde mesaj paylaşıldı. www.andronova.net

Endişeye mahal vermeyecek bir durum olduğu belirtilmiş olsa da, kullanıcıların oturumlarının pasif olması, tekrar tüm hesaplarının tüm cihazlarda oturum açmayı gerektireceğinden ve hatta bazı durumlarda hesaplarında bağlı olan servislerin de çalışmalarında aksaklık oluşturabileceği için pek te basit bir durum değil. Oldukça can sıkıcı bu durumun sebebinin tam olarak ne olduğuna yönelik kısa süre içinde bilgi edineceğiz.

Umarız bu problem dedikleri gibi bir hacker saldırısı değil, basit bir sistemsel sorundur. Aksi takdirde Google’ın bu durumu aynı Çernobil’de gizlenen skandallara benzeyecektir ki bu vahim sonuçlar doğurabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir