Intel Core i9-10980HK özellikleri Geekbench testinde

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Intel' den yeni bir işlemci yakında satışa çıkabilir. Intel Core i9-10980HK Geekbench ile özellikleri belli olduğu gibi duruyor. Mobil ve bilgisayar fiyatı çok yüksek olabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Masaüstü bilgisayarlarda işlemci pazarında git gide kan kaybını yaşamakta olan dev şirket Intel’ in mobil işlemcilerle elini güçlendirmeye çalışıyor. Bir taraftanda yeni Intel Core i9 işlemciyle şaşırtmayı başarıyor.

Intel Core i9-10980HK Geekbench testlerinde ortaya çıktı. Mobil alanda 5 GHz aşmak isteyen şirketin oldukça performanslı bir işlemci ile karşımıza çıkabilir. 14 nm +++ i9 özellikleri göz alıcı duruyor.

8 Çekirdekli ve 16 izlek işlemcinin sıcaklık sorunu olup olmayacağı akıllara gelmekte. 9. Nesil işlemci i9 hali hazırda sıcaklık sorunuyla mücadele ediyor. Üretim geliştirmesi tamamlanmadan çekirdek ve saat hızlarının artışları beklenen performansın tam zıttını verebilir. Tabi bu dediğimiz varsayım ve çıkacak yeni Core i9 işlemcinin daha iyi olması bekleniyor.

Laptop’ da kullanılan çözümlerin sınırlı olduğunu belirtelim. Şirketin düşündüğü bazı durumlardan dolayı yüksek seviye işlemci için soğutmada sınırlandırmamış performans sunabilir. Çok yüksek sıcaklığa ulaşıldığında darboğaza girmeden ve de voltaj da düşüş yaşanmayacağı söyleniyor. Performans düşüşünün yaşanmadan kullanıma devam edebileceksiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • 8 Çekirdekli işlemci
  • GHz değeri 3.1 temel hız
  • 16 MB L3 belleğine saihp
  • Dahili yer alan 630 UHD 

Çoklu çekirdek testine göre 31600 puana sahip. Bunun yanında birde Core i7 ve Core i5 test bilgilerine de ulaşıldı.

Intel Core i9-10980HK özellikleri Geekbench testindeIntel Core i9 özellikleri

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir