Marshmallow yüklü cihazlara Google Asistan nasıl yüklenir? [Rootsuz ve Rootlu Method anlatımı]

Andronova
Yazar Andronova 5 Minimum Okuma

Google’ın Android 7.1.1 Nougat sürümü yüklü Pixel cihazlarında tanıtımını yaptığı, yapay zekalı yeni asistan uygulaması indir, şimdi Android 6.0 Marshmallow cihazlara da yüklenebiliyor. Bu yazımızda bunu yapmanın iki farklı yöntemini sizlere anlatacağız.

Sponsorlu Reklam
Ad imageAd image

Daha önce sadece bilimkurgu filmlerinde görebildiğimiz, şimdilerde ise akıllı telefonlarla birlikte hayatımıza giren ve her alanda işlerimizi kolaylaştıran sanal asistan uygulamaları, yapay zeka teknolojisinin gelişmesiyle birlikte bir üst boyuta geçmeye başlıyor.

iOS’ ta Siri, Windows’ta Cortana gibi sanal asistanların karşısına, Google’ın yeni işletim sistemi Nougat sürümünde şimdilik sadece Pixel telefonlar için sunduğu Google Asistan, barındırdığı yapay zeka sayesinde diğer tüm sanal asistanlara karşı açık ara üstünlük sağlıyor.

Aynı gerçek insanmış gibi tepki verip işlem yapan, sizinle sohbet eden Google Asistan uygulaması, Android 7.1.1 sürümünü yüklü olmayan özellikle ciddi oranlara sahip Android 6.x Marshmallow sürümü kullanıcılarının “biz yetim miyiz?” sorularına sebep oluyor. Ancak üzülmeyin, bu yazıda tüm Marshmallow sürümü kullanan Android kullanıcılarına yeni Google Asistan’ı nasıl cihazlarına kurabileceklerini detaylı bir şekilde anlatacağız.

Marshmallow yüklü cihazlara Google Asistan nasıl yüklenir? [Rootsuz ve Rootlu Method anlatımı]

[Rootsuz ve Rootlu] Bu iş için iki farklı yöntem mevcut. Birinci yöntem, sadece Rootlu cihazlarda işe yararken, diğer yöntem ise rootsuz olan cihazlarda uygulanabiliyor. Bu arada söylemekte fayda var, Google Asistan Türkçe olarak ta çalışabiliyor.

Sponsorlu Reklam
Ad imageAd image

Yukarıdaki resim sizi yanıltmasın. Hadi başlayalım. Android 6.x Marshmallow’da Google Asistan yükleme yöntemi 1 (Root izni gerektiren yöntem) Bu yöntemde anlamış olduğunuz gibi cihazınızın root iznine sahip olması gerekiyor.

Bu yazıda Android telefonunuzun nasıl root yapılacağını anlatmayacağız. Daha sonraki yazılarımızda root yapma yöntemleri konusunda detaylı bir yazı ele alacağız. Bu sebeple root yapmak için biraz Google’da arama yapmanız gerekecek.

Gerekli Olanlar:

1. Root izni olan bir Android cihazı (Android 6.0 ve üstü)

2. Xposed Framework (Nasıl yükleyebileceğinize dair oldukça detaylı bir yazımıza buradan ulaşabilirsiniz)

3. Google uygulamasının en son sürümüne ait apk dosyası. (İndirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Not: listeden beta haricinde olan örnek olarak şimdiki Google App 6.8.23 gibi en son stabil versiyonu indirmenizi tavsiye ederiz. İndirmeye tıkladığınızda açılan sayfada ise telefonunuza uygun olan versiyonu seçiniz. Nodpi olanları tavsiye ederiz.)

4. Assistant Enabler Xposed modülü. (Son apk sürümünü indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Google Asistan’ı Assistant Enabler Xposed Modulülüyle yükleme aşamaları

1. Öncelikle Xposed Framework’ü kurunuz. Yukarıdaki bağlantıdan nasıl yapılabileceğini öğrenebilirsiniz.

2. Assistant Enabler Xposed modülünü cihazınıza kurunuz. Yukarıda indirme linki verildi.

3. Xposed Installer’ı açın »Modüller» Assistant Enabler modülünü etkinleştirin.

Not: Değişikliklerin etkili olması için cihazı yeniden başlatmanız gerekir.

Android 6.x Marshmallow’da Google Asistan yükleme yöntemi 2 (Root izni gerektirmeyen yöntem) Bu yöntemde, cihazınıza root yapmak istemeyenler için, root izni olmayan cihazlarda işe yaramaktadır. Ancak biraz daha karmaşık bir tekniktir. Tabi bilmeyenler için 🙂

Marshmallow yüklü cihazlara Google Asistan nasıl yüklenir?

Gerekli Olanlar:

1. apktool (apktool.bat dosyasını indirmek için buraya ve apktool.jar dosyasını indirmek için buraya tıklayınız. jar dosyasını indirdikten sonra ismini apktool.jar olarak değiştiriniz.)

2. Google.apk dosyası (bir önceki yöntemde yukarıda indirme bağlantısı verilmişti. İndirdikten sonra oldukça uzun bir isim olacak, onu Google.apk şeklinde değiştiriniz.)

3. Notepad++ gibi bir kod editörü. Google Asistan’ı apk Dosyasını Düzenleme

Yükleme Aşamaları

1. Öncelikle indirdiğiniz apktool.bat ve apktool.jar dosyalarını C://Windows klasörüne kopyalayınız.

2. Windows klasöründe Shift tuşuna basılı tutarak farenin sağ tuşuyla boş bir alana tıklayın ve açılan pencereden “Komut penceresini burada aç” seçeneğini seçerek Komut sistemini çalıştırınız.

3. İndirdiğiniz Google.apk dosyasını C:// klasörünün içinde açacağınız GoogleAsistan klasörünün içine kopyalayınız.

4. Açık olan komut penceresinde; cd C:GoogleAsistan komutunu çalıştırın.

5. Apk dosyasını dekompile edebilmek için; apktool d -r Google.apk komutunu uygulayın.

6. İşlem bittikten sonra GoogleAsistan klasöründe Google klasörü eklenmiş olacak. Burada Google/smali/com/google/android/apps/gsa/assistant/a/ klasöründeki e.smali dosyasını kod editörüyle veya en kötü normal notepad ile açalım.

7. Açılan dosyasının içerisindeki kodlardan if-eqz ve if-neq kısımlarının altında bulunan const/4 v0, 0x0 komutunu const/4 v0, 0x1 olarak değiştirelim ve dosyayı kaydederek kapatalım.

8. Şimdi tekrar komut penceresine dönelim ve GoogleAsistan dizininde olduğumuzdan emin olarak; apktool b -c Google komutunu çalıştıralım. 8. Bu işlem bittikten sonra Google klasöründe /dist klasörü oluşacak ve orada Google.apk dosyamız yer alıyor olacak. Bunu telefonun içine kopyalayın ve kurun.

9. Telefonun ayarlar menüsünden uygulamalar bölümünde Google uygulamasında Cache (ön bellek) silin.

Bu kadar. Yapay zekalı yeni Google Asistanınız hayırlı olsun 🙂

Google Asistan nasıl yüklenir?

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir