Telegram Slow Mode nedir? Mesaj atma kısıtlaması geliyor

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Telegram mesaj atma kısıtlamasına gidiyor. Yeni eklenecek bir seçenekle artık grup yöneticisi mesaj atma süresi engeli getirebilecek. Telegram Slow Mode nedir nasıl yapılır?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

En çok bilinen mesajlaşma uygulamalarından biri olan Telegram’ gelen bir seçenek çok dikkat çekti. Artık grup yöneticileri mesaj gönderme kısıtlaması uygulamabilecek.

Açık kod yapısına sahip olan Telegram’ a mesaj kısıtlaması geliyor. Yeni güncelleme sonrasında “Telegram Slow Mode” adı verilen özellikle artık grupda mesaj gönderme sınırı olacak. Belirlenen mesaj süresi dolduğunda grupta yer alan kişiler ilgili kısıtlama süresi dolduktan sonra tekrar mesaj gönderilebilecek.

Geçen yıla baktığımızda 200 milyonu aşan kullanıcı sayısına ulaşmış uygulamaya gelen taleplerle bu kısıtlamaya gidildiği açıklandı. 

Telegram Slow Mode nedir? Mesaj atma kısıtlaması geliyor

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Telegram mesaj atma süresi kısıtlaması

Grup yöneticisi, grup üyelerine mesaj atma süre sınırı getirebilecek. Artık yönetici, tüm üyelerin hangi sıklıkla mesaj gönderebileceğini seçebilecek. Örnek bir mesajdan sonra şu kadar süre geçmesi gerekiyor gibi. Bu yöntemle örnek peş peşe 5 mesaj atıldıktan sonra 10 dakika veya 1 saat mesaj atamama sınırlaması getirilebilir.

Uygulama geliştiricisi, bu özelliğin sık sık atılan mesajlarda rahatsızlık durumunu ortadan kaldırarak, gruplarda düzenli görüşmeyi ve mesajların değerini yükselteceğini düşünüyor.

Telegram’ ın çıkardığı bazı yenilikler rakibi olan WhatsApp kullanıcılarını kendi uygulamalarına çekmeyi hedefliyor. Özellikle grup mesajlaşmalarında iddialı olan Telegram yavaş yavaş çoğu ülkede hatırı sayıda kullanıcıya ulaştı ve bazı önemli alanlarda öneri olarak karşımıza çıkmakta.

Telegram mesaj atma süresi kısıtlaması

Grup üyeleri, Telegram grup mesaj kısıtlaması ile 5 mesajdan sonra 10 dakika mesaj atma engeli gibi durumlarla sık karşılaşacak.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir