Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge’nin Tüm Özellikleri! [İnceleme]

Andronova
Yazar Andronova 5 Minimum Okuma

2015’in en çok merak edilen akıllı telefonu, Samsung’un yeni amiral gemileri Galaxy S6 ve kavisli ekrana sahip modeli Galaxy S6 Edge nihayet resmen tanıtıldı. Canlı bloglama ile bu yazımızda sizlere aktardığımız Samsung’un lansmanı sona erdi.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bu yazımızda yeni Galaxy S6 serisine yönelik tüm detayları açıklamalarıyla, resmi görselleri ve resmi tanıtım videosunu bulabilirsiniz.

Samsung’un yeni amiral gemilerini tanıtmadan önce dilerseniz genel özelliklerine şöyle kısaca bir göz atalım.

Galaxy S6 ve S6 Edge’nin özellikleri şöyle:

– 5.1-inç QHD 2560×1440 Süper AMOLED ekran (Edge modeli her iki tarafıda kavisli ekran teknolojisine sahip)
– Quad 2.1GHz + Quad 1.5Ghz, Octacore (sekiz çekirdekli) işlemci
– 3GB LPDDR4 RAM
– 128GB’a kadar dahili hafıza seçeneği
– 16-megapixel OIS F1.9 arka kamera
– 5-megapixel ön yüz kamerası
– Dokunmatik parmak okuyucu
– LTE Cat.6
– Bluetooth 4.1
– 2550mAh batarya

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edye’ye bir de yakından bakalım.

TASARIM

samsung-galaxy-s6-ve-s6-edge-2

Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge’nin tasarımının bugüne kadar ki en şık Galaxy S serisi olduğunu söyleyebiliriz. Tamamen metal gövdeye sahip yeni S6 serisi 142.1 x 70.1 x 7.0 mm boyutları ve sadece 132gr ağırlığıyla elde oldukça rahat tutulacak. Premium kaliteye olan talebi fark eden Samsung, zarif tasarım hatlarıyla S6’yı sıfırdan tasarlamış. Tasarım özellik olarak Galaxy S6’nın tek eksiğinin su geçirmezlik özelliğinin olmayışı olduğunu söylemek mümkün. Ancak bazıları için bu da önemli olmayacaktır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

EKRAN

samsung-galaxy--s6-edge-ekran

Samsung’ yeni S6 serisinde adeta tamamen kendini yeniledi ve amiral gemisinin iki farklı versiyonundan biri olan her iki tarafı kavisli modelini de çıkardı. Her iki model de 5.1 inç QHD 2560×1440 piksel 577 ppi yoğunlukta Super AMOLED ekrana sahip ve bu kaliteli ekran Corning’in Gorilla Glass 4 teknolojisi tarafından korunuyor.

İŞLEMCİ VE BELLEK

Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge bu yılın aynı zamanda en güçlü telefonu olmaya aday. Kısa süre önce yayınlanan performans testlerinde de ortaya çıkan Exynos 7420 serisi işlemcisinin gücü önümüzdeki günlerde yapılacak karşılaştırmalarda da kanıtlanacağa benziyor.

Her iki model de gücünü Samsung’un kendi 64-bit sekiz çekirdekli (4 x 2.1GHz + 4 x 1.5Ghz) işlemcisi Exynos 7420’den alıyor. ARM MALi T760 GPU’suna sahip bu yonganın yanı sıra, 3GB süper hızlı LPDDR4 RAM’e de sahip yeni S6 serisi tam bir canavar diyebiliriz.

Samsung yeni S6’larda kullandığı UFS 2.0 teknolojisi sayesinde, akratım hızı performansı mevcut teknolojilere göre 2.7 kat daha iyi hale getirmiş. Ayrıca 14 nm teknolojisiyle üretimlik Samsung’un CPU’su aynı zamanda çok daha az enerji tüketerek batarya süresini de ciddi derecede uzatıyor.

ARAYÜZ

touchwiz

Samsung her iki Galaxy S6 modelinde de Android 5.0 Lollipop altyapısıyla Materyal Tasarıma uyarlanmış TouchWiz arayüzünü sunuyor. Önceki versiyonlarda önyüklü olarak gelen uygulamaların artık yer almadığı yenilenmiş TouchWiz arayüzü artık çok daha hafif, stabil ve hızlı çalışıyor.

KAMERA

galaxy-s6-kamera

samsung-lansman-17

Samsung Galaxy S6 serisi gelişmiş f1.9 diyafram açıklığına sahip 16MP’lik LED flaşı bulunan kamera ile geliyor. Bunun yanı sıra Optik Görüntü Sabitleme (OIS), akıllı odaklama, HDR ve 4K video desteğiyle birlikte, tıklandığında sadece 0.7 saniyelik bir hızla çekim yapabilme imkanına sahip. Yeni Galaxy S6 serisinin kamerası çok düşük ışıkta bile mükemmel sonuçlarla fotoğraf çekmeye olanak sağlıyor.

BATARYA

Her iki cihaz 2600mAh bataryaya ve bugüne kadarki en hızlı şarj olabilen cihaz olma özelliğine de sahip. Sadece 10 dakikalık şarj ile 4 saat kullanım imkanı sunan Galaxy S6 serisi, dahili wireless (kablosuz) şarj desteğiyle geliyor. Tam dolu şarj ile 12 saat Wi-Fi, 11 saat mobil, 13 saat video ve 49 saat müzik dinleme deneyimi sunan Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge serisinin bataryası cihaza gömülü olarak sunuluyor.

SATIŞ TARİHİ VE FİYATI

Beyaz İnci, Siyah Safir, Altın Platin, Mavi Topaz ve Yeşil Zümrüt renk çenekeleri bulunan Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge’nin 32GB, 64GB ve 128GB’lık modellerinin satışına 10 Nisan’dan itibaren 20 ülkede birden başlanacak.

Samsung yeni S6 serisine yönelik resmi fiyatları henüz açıklamadı, ancak söylentiler cihazın fiyatının 750$ ve üstünde olacağı yönünde.

Aşağıda Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge’nin resmi tanıtım videosunu izleyebilirsiniz:

raAoYFrIm0I” width=”1000″ height=”505″ frameborder=”0″ allowfullscreen=”allowfullscreen”>

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir