Android 6.0 ve Android 7.0 indirme oranları

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Google, Android O testlerini tamamlar tamamlamaz tam sürüm güncellemesini Pixel telefonlar için yayınlayacak. Ama bir sorun bulunuyor. Çoğu üretici hala bazı modellerde Android 7.0' a geçemedi.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google, Android işletim sistemi sürüm kullanım oranlarını her ay yayınlıyor. Son yayınladığı kullanım oranlarını incelediğimizde en çok kullanılan sürüm Android 6.0 oldu. Android 7.0 ve Android 7.1 sürümleri hızla yükselse de hala yükleme oranları düşük olduğu görülmekte. Tabi bu durumun nedeni üreticilerin güncellemeleri geç yayınlaması.

Google için bu oranlar yetersiz. Nedeni ise beta testleri devam eden Android O sürümünün yakında çıkacak olması. Yani üreticiler elini çabuk tutmazda çok sayıda modelin sürümü geri de kalacak. 

Yukarıdaki durum en çok Samsung modellerde görülmekte. Malum en çok çeşiti Samsung çıkarıyor. Galaxy Note serisi, A serisi, J serisi ve S serisi gibi çok sayıda modelleri çıkarmakta. 

Aşağıda eski ve yeni son güncelleme oranları yer almakta. Değerleri incelediğimizde Android 7.0′ da baya bir yükseliş bulunmakta.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Eski Android güncelleme oranları

Eski Android güncelleme oranları

Android güncellemesinde yeni oranlar

Android 6.0 ve Android 7.0 indirme oranları

Android 7.0 ile ilgili bilgi ve indirme oranları için android.com/versions/nougat-7-0 ve blog’ u inceleyebilirsiniz.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir