Apple Store uygulama kullanılamıyor ne demek

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Yazılımız Apple Store' den iPhone uygulama indirirken uygulama kullanılamıyor bu uygulana şu anda ülkenizde veya bölgenizde kullanılamıyor hatası alanlar için bir açıklamadır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Uygulama kullanılamıyor, çoğunlukla yeni çıkarılan bir uygulamanın test aşamasında olması ya da yayınlandı ama destekleyen ülkeler arasında yer alınmadığını belirten bir uyarıdır. Bazı yazılımların ilk test için kısıtlı ülkede kullanıma sunduğu biliniyor. Yoğunluk oluşmadan son kullanıcı testlerini bu şekilde yaptıklarını söyleyebiliriz. Sonrasında ya yavaş yavaş diğer ülkelerde kullanıma açılır ya da dünya genelinde aynı anda indirmeye açılabilir. Örnek Facebook’ un yen uygulaması Collab indirirken bu mesajı alabilirsiniz. Zaten App Store üzerinden arattığınızda karşınıza çıkmayacaktır. 

iPhone uygulama kullanılamıyor çözümü için yapılacaklar şöyle:

Cihazdaki bölge ayarlarına girip ülke bilgisini değiştireceksiniz. Hangi ülkelerde kullanıma sunulmuşsa once bunu araştırıp sonra bunlardan birini seçeceksiniz. Tabi kesin işe yarar mı net bilemiyoruz.

  • Telefondaki ayarlar kısmından “Genel” olan yere giriniz.
  • “Dil bölge” olan bölümü açınız.
  • Bölge kısmında Türkiye yazılı ve buraya dokunun.
  • Herhangi bir sorun çıkarsa dil de değiştirilebilir.

Genelim birde başka nedenlerden dolayı alınan uyarılara. Bunlar genellikle yukarıdakinin dışında uygulamanın geliştirici tarafından geçici bir süreliğine kısıtlama yapılması veya cihazın yurt dışından alınması gibi durumlarda görülebiliyor. Tabi hesapla alakalı sıkıntıların olması da bir olasılık ve ülkeyle alakalı bir engel bulunmuyorsa aşağıdakilere bir göz atmanızı öneririz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Cihazın bölge ayarında yanlışlık bulunuyor mu?
  • Bilgisayardan da kontrol ettiniz mi?
  • Hesabınızın oturumunu çıkışa atıp tekrar şifrenizle girip baktınız mı?
  • Varsa başka bir Apple kimliğiyle veya telefonla test ettiniz mi?
  • Apple ID bölümünde ek doğrulamalar ekleyip tekrardan deneyiniz.

Bunlarla bir deneme yapılmasını ve duruma göre Apple’ un çağrı merkezinden destek alınmasını öneririz.

Apple Store uygulama kullanılamıyor ne demek


Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2020, 16:05

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.