
Bu yılki amiral gemilerin çoğunda kullanılan ve adından performansından çok ısınma problemiyle sık sık bahsettiğimiz Qualcomm'un yongası Snapdragon 810 için, Sony'nin Xperia Z4'te, LG'nin ısınma problemiyle mücadele ettiği bilgilerinden sonra, son olarak HTC'nin yeni amiral gemisi One M9'da ısınma problemi net olarak görülmüş ve ardından da yazılım güncellemesiyle ısınma probleminin giderildiği bilgisi paylaşılmıştı.
Samsung'un bu problemleri önceden fark edip, Snapdragon 810'dan vazgeçerek kendi işlemcisi Exynos'u kullanma kararının ardından Qualcomm, yaşanan bu skandalların ve geleceğe yönelik kendisini riske attığını fark etmiş olacak ki, şimdi den "daha soğuk çalışıyor" nidalarıyla Snapdragon 815'in reklamını yapmaya başladı bile.
Firmanın yeni yongası Snapdragon 815'in son yapılan testlerdeki Snapdragon 810 ve Snapdragon 801 ile karşılaştırabileceğiniz ısı performansını aşağıdaki görüntülerde inceleyebilirsiniz.
Forumlarda s815 için s810un 14nm soc versiyonu olduğu yazıyor. Bu demek oluyorki tasarım aynı. S815i beklemeyip s810 ile telefon çıkaranın ve bunu alanın hakkında hayırlı düşünmüyorum.