Android Pie güncellemesi Nokia 8' e geldi

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Nokia 8 Android Pie güncellemesi geldi! Efsane marka Nokia, Android 9.0 güncellemesini Nokia 8 kullanıcılarına sundu. Sürüm özellikleri ve Android 9.0 nasıl yüklenir?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Eylül ayında duyurulan Android Pie güncellemesi için resmi açıklama geldi. Dünya telefon devi olan Nokia, güncelleme için yeşil ışık yaktı. Nokia 8 modeli için Android 9.0 Pie güncellemesinin kullanıcıları için yayınladı. Müjdeyi Juho Sarvikas Twitter hesabı üzerinde duyurdu. Nokia’nın ürün yönetimi sorumlusu olan Sarvikas, Nokia 8 modelinin Android 9.0 güncellemesini yayınladıklarını açıklayan bir tweet attı.

Android 9.0 güncellemesi ile neler değişti?

Akıllı telefonlarda en sıklıkla olmasını veya olmamasını istediğiniz tek şey bildirimlerdir. Son güncelleme ile bildirim ayarlarında köklü çözüm sunan Android Pie işletim sistemi, gelen bildirimleri tercih ettiğiniz uygulamalara göre tek bir dokunuş ile aktif ve pasif hale getiriyor. Bildirim üzerine sağa veya sola doğru çektiğinizde gelen uygulamanın bildirimlerini kapatacak. Bildirimlerin ana ekranda görünmesini istemediğiniz durumlarda ise Do Not Disturb modundan veya akıllı telefonunuzu ters çevirerek bildirimleri tamamen kapatabileceksiniz.

Android Pie güncellemesi Nokia 8' e geldi

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android Pie güncellemesi ile Apple Amerikan şirketinin çıkarmış olduğu iPhone X modelinde bulunan gesture navigation yönlendirme özelliği de gelecek. 3 tuşlu sisteme sahip olan Android işletim sistemi artık gelişmiş kullanım imkânı sunacak. Yerleşik butonların değişmesi biraz kafa karıştıracak olsa da Android Pie güncellemesi kullanıcılarına bu deneyimi uygulamalı olarak anlatıyor. Bu özellik ile işletim sistemi üzerinde değiştirilebilir bir esneklik kazanacak. Cihaz ekranında minimum pay alarak kullanıcıları sevindirecek geniş ekran alanı ortaya çıkacak. Güncellemenin Beta sürümünde ilgi görmeyen bu özellik tam sürümde kullanıcıları mutlu edecek.

Bu özelliklerin dışında pratik çözümler ekleyerek ekran görüntüsü düzenleme ve not alma gibi farklı yenilikler ile Android 9.0 güncellemesinin kullanıcılarının beğeneceğinden oldukça emin.

Android Pie kontrol için Ayarlar / Yazılım güncelleştirme…


Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2018, 17:02

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir