Android birini aradığımda neden sürekli meşgul çalıyor

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Özellikle rehberdeki birini aradığımda telefonu sürekli meşgul çalıyor ulaşamıyorum. Başka hattan telefondan ulaşabiliyorum sorun nedir? Bir kişiyi arayamıyorum numaramı engelledi mi?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Huawei, LG, Samsung Galaxy veya Sony Xperia cep telefondan birini aradığımda telefonu sürekli meşgul çalmakta. Aradığım kişi beni engellemiş olabilir mi ve nuumaram engellendiğini nasıl anlarım?

Evet numaranız engellenmiş olabilir. Ama bilerek veya bilmeyerek olabiliyor. Benim bu aralar karşılaştığım kişiler bilmeyerek engellediklerini gördüm. Uzun süredir bu nedenle arayamayanları biliyorum. Bunu anlayabilmek için başka bir telefondan o kişiyi arayarak bakabilirsiniz. Aranıyorsa kişiyi farklı numaradan aradığınızda eğer kasıtlı bir engelleme yoksa numara engellemeyi kontrol etmesini söylersiniz.

Bu sorun iki taraflı anlaşıldığında kişi şu şekilde bir arama yapıyor “biri beni aradığında telefonum sürekli meşgul çalıyormuş” işte bu soruyu sorarken cevabını otomatik olarak vermekteler. Yani o telefon numarasını engellemişsiniz. Ben böyle bir şey yapmadım diyenler için birini rehberden ararken bazı telefon modellerinde aşağıda numara engelleme seçeneği var. İşte bu seçeneğe yanlışlıkla dokunan oluyor.

Biri beni aradığında sürekli meşgul çalıyor

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

 Çözüm için numara engelleme bölümünü kontrol etmemiz gerekiyor. Bunun için aşağıdaki adımları harfiyen uygulayınız. Örnek görüntü Samsung Galaxy telefondan alındı. Sizi arayamayan kişiyi rehberden açıp yukarıdaki “3 noktaya” dokunup “kişinin engelini kaldır” yazısına dokunun. Bazı Android markalarda ayarlardan arama bölümünden kontrol edebilirsiniz.

Birine mesaj atamıyorum diyenler içinde kişi engellendiğinde mesaj’ da engellenir.

Android birini aradığımda neden sürekli meşgul çalıyorBiri beni aradığında sürekli meşgul çalıyor

Biri beni aradığında sürekli meşgul çalıyor çözümü: Eğer tüm numaralardan arama alamıyorsanız faturalı hatlarda fatura belli bir süre ödenmediğinde, faturasız hatlarda da uzun süre kontrör (TL) yüklenmediğinde ortaya çıkabiliyor. Bunun dışında tüm aramalar engellenmiş olabilir. Kontrol için ayarları inceleyiniz veya bu *#33# arama tuşu kodunu deneyiniz. Engelleme kaldırma kodları ise ##002# ve sonra #330*0000# kou deneyiniz. Her kodu tuşladıktan sonra arama tuşuna basmanız gerekiyor.


Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2018, 04:00

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir