Samsung hava durduruldu hatası

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Samsung Galaxy telefonda hava durumu uygulaması durduruldu hatası sık sık ya da ara ara ekrana gelebiliyor. Biz çözüm için bir kaç konumuzu önerdik.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android sürümünde bir sorun veya uygulamayı güncellemediğinizde durduruldu sorunlarından bir kaçı çıkabiliyor. Örnek Samsung hava durduruldu geri bildirim göndermeniz için öneri çıkabiliyor. Biz bunu incelediğimizde Google Play Hizmetlerinden kaynaklı olarak çoğunlukla çıkabiliyor. Yinede neden olacak etkenlerden bahsedeceğiz.

Çok ama çok uzun yıllardır karşılaşılan bu hatanın her dönemde karşımıza çıktığı oluyor. Çoğunlukla eski modellerde görülen ve eskiden Çin replika telefonlarda çok görmeye alıştığımız durdur hatalarının o dönemdeki nedeni atılan ROM’ lar oluyordu. 

Yeni telefonlarda pek çıkmayan ama arayüz güncellemeleriyle çıkan durumlarda arkasından tekrar bir iyileştirme sürümü yayınlanabiliyor. Bunu internetten takip edilmesini öneriyoruz. Örnek Huawei veya Xiaomi markalarının resmi sitelerinde yer alan blog kısımlarında görebilirsiniz.

Problem öncelikle sık çıkan ve nadir çıkan şeklinde incelenmesi gerekiyor. Şimdi bakacağımız kısımlar şunlar olacak:

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Bir uygulamayı açarken mi çıkıyor yoksa tüm uygulamalarda mı?
  • Hiç bir şey açmadığınız halde çıkıyor mu?
  • Uyarıyı kapattığımızda tekrar geliyor mı yoksa o an gidiyor mu?

Sürekli çıkanlarda yapılacaklar şunlar:

  • Yüklü olan tüm uygulamaları kaldırınız ve cihazınızı kapatınız. Duruma göre G. Play Hizmetlerini kaldırıp yeni veya eski bir sürümle test ediniz. Yenide yapıyorsa eskilerden biriyle test edelim. Duruma göre fabrika ayarı, hard reset veya ROM atılması gerekebilir.

Nadir çıkan durumlarda incelememiz ve yapmamız gerekenler:

Telefonu uzun süre kapatmayarak kullananlar için kapatıp biraz bekletip açınız. Yine uygulamalar ve varsa oyunları kaldırınız. Eski Play Hizmetleri uygulamasının önceki sürümlerinden kullanım denenmesi gerekiyor. Gelen güncelleme varsa bu yapmış olabilir. Uygulamalarda ve Android yazılımında güncellemeler varsa kesinlikle yapılsın. Bunları yaptıktan sonra çıktı ise yapılan güncellemeleri teker teker kaldırarak test edelim. Örnek a uygulamasını kaldırıp denedik ve devam ediyorsa başka uygulamaya geçelim.

Başlıkla alakalı olan benzer durum ve geniş çözümün yer aldığı konularımızı muhakkak bakmanızı öneriyoruz.

  1. https://www.andronova.net/android/google-play-hizmetleri-durmaya-devam-ediyor-h4847.html
  2. https://www.andronova.net/nedir/google-play-store-maalesef-durduruldu-ne-demek-h3859.html

Samsung hava durduruldu hatası


Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2020, 15:08

ETİKET:
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir