Huawei HarmonyOS geçiş sinyalleri

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Huawei, HarmonyOS geçiş sinyalini verdi ve bazı cihazlarda kendi işletim sistemini kullanıma sundu. Yakında akıllı saatte bu sistemi kullanacak.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Huawei‘ nin ABD imtihanı büyük değişimlere yol açtı. Kendi mağazası, kendi işletim sistemi ve donanım bağımsızlığı yolunda önemli adımlar atıldı. Şirket bu aralar yazılım tarafında önemli çalışmalar yapıyor. Rakipleriyle rekabette sıkıntı yaşamamak adına değişik yeniliklerle gelebilir.

Huawei, baskılardan dolayı ileride belki tüm cihazlarını kendi sistemine geçişini yapabilir. Malum Google servislerinde de engelleme söz konusu ve bu çok önemli bir durum. Android sistemlerde olmazsa olmazlardan biri bu servislerdi ve şirket tamamen kendi sistemini oluşturuyor. Kullanıcı yorumlarında gelişmesi gereken bir sistem dense de şirketin yaptığı çalışmalarla önemli adımlar atıldı. 

İlerleyen yıllarda tüm telefonlar için Huawei, HarmonyOS geçiş sürecini başlatabilir. Bunun sinyallerini bir kaç açıklamayla ve yapılan çalışmalarla ortaya koydu. Bize göre yavaş yavaş kendi sistemini oturtacak ve kullanıcılarının istekleri doğrutusunda geliştirmelere devam edecek.

Bir başka gelişme ise yakında tanıtılacak olan akıllı saatte HarmonyOS kullanılacağı bilgisinin doğrulanması. Şirketin CEO’ su tarafından doğrulanan bu haberle yavaş yavaş geçiş sürecine girdiğini göstermekte. Şu an için bazı cihazlarda test aşaması uygulanıyor. Aynı zamanda tablet ve bilgisayarlarda da bu sistem kullanılacak.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Huawei’ den gelen açıklamada dünya çağında bir sistemin olacağı vurgusu yapıldı. Yıl sonunda da Mate 40 tanıtımının yapılması bekleniyor.

Huawei HarmonyOS geçiş sinyalleri


Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2020, 18:12

ETİKET:
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.