Q yerine Android 10 indir seçeneği mi geliyor

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Google' un Android Q çalışmaları sürerken yeni isim tartışmaları son buldu. Q' nun yeni ismi 10 veya Android 10 Q oldu. Yakında Android 10 indirmeye açılacak.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google, yeni Android için kullanılan tatlı adları yerine düz bir ad ile devam etme kararı almış. Çıkması beklenen Android Q yerine farklı bir ad kullanma kararı alan Google yakında yeni sürümünü kademeli olarak son kullanıcısına ulaştıracak.

Android Q, yerine Android 10 geliyor. Bazı ülkelerde ad karmaşası nedeniyle mevcut ismi değiştirme kararı alındı.

Acaba Google hem Q hemde 10 ismini kullanabilir mi? P ve 9′ da olduğu gibi. 

Developer Android 10 indirme seçeneği yakında

Resmi açıklama yapan Google, Q ismi yerine yeni yazılımın adu Android 10 olarak değiştirildi. Harf yerine sayının gelmesi karmaşalığı ortadan kaldıracağı düşüncesinde. Sürümler arasında farklılığın anlaşılmasını zorlaştıracağından dolayı gerekli işlemlerin zamanla düzeleceği beklenmekte.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google’ un kullandığı tatlı adları bazı bölgelerde bir şey ifade etmediğinden anlaşılmasını zorlaştırıldığı belirtiliyor. Yani Google’ un akılda kalıcı isimleri tercih etmek için bu şekilde bir değişime yelken açtı.

Yeni Android sürüm değişikliği yanında birde platform logosu değişime gitti. Yeni yazı tüplerinin kullanıldığı logonun daha iyi okunur hale geldiği vurgulanıyor. 

Google’ un henüz beta web sitesinde bir değişimi görülmüyor. Ama zamanla yeni bilgilerle değişim gelecektir. Yakında Android 10 indirme adresi olarak yine geliştirici ve beta test sayfası kullanılacak.

Q yerine Android 10 indir seçeneği mi geliyor

Çıktığında Android 10 yükleme beta test programı adresi developer.android.com/preview sayfasını ziyaret edebilirsiniz.


Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2019, 16:44

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir