iPhone ekran süresi nedir?

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Apple iOS 12 ile ekran süresi adında bir özelliği iPhone telefonlara ve iPad cihazlara getirdi. Bu yenilikle telefonda kaç dakika internette geçirildi gibi bilgiler görünebiliyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Apple yaptığı son güncelleme serisinde iPhone’lara ekran süresi özelliğini getirdi. Apple kullanıcıları bu özelliğin ne işe yaradığını, ne anlama geldiğini ve sınırlaması olup olmadığını, son güncelleme ile gelen ekran süresi hakkındaki daha birçok sorunun cevabını merak etti.

iPhone ekran süresi, Apple iOS12 güncellemesinde getirdiği ekran süresi özelliğiyle, kullanıcılarının web sitelerinde ne kadar vakit geçirdiğini ve uygulamalara ne kadar zaman ayırdığını görüntüleme imkanına sahip olmalarını sağladı.

iPhone ekran süresi nedir?

iPhone ekran süresi özelliğinin alt özellikleri

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Telefon kullanımı ile ilgili birçok bilgiyi anında görüntülemeyi sağlayan bu özelliğin alt özellikleri de bulunmaktadır. Bunlar; atıl süre, her zaman izin verilmiş olan uygulamalar, uygulama sınırları, içerik ve gizlilik sınırlamaları olarak tanımlanmıştır. Atıl süre, izin verilen uygulamalar dışında belirli bir süre zarfında başka uygulamalara giriş yapılamaması özelliğidir. 

Her zaman izin verilmiş olan uygulamalar, atıl süre başladığı anda tüm uygulamalar ve kategorilerin kullanımına izin verildiyse gerçekleşme durumudur. Uygulama sınırları, günlük süre sınırlarını ayarlamaya yarayan özelliktir. İçerik ve gizlilik sınırlamaları, parola koyularak istenmeyen uygulamalar hakkında değişiklik yapmayı engellemeye yaramaktadır. 

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir