Dijital Mecralar Komisyonu nedir

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

AKP yeni bir düzenlemeyle kolları sıvadı ve internet üzerinde suç sayılabilecek paylaşımların önüne geçmek adına bir komisyon kurma kararı aldı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Cumhurbaşkanı tarafından artık sosyal medya bir düzene sokulmalı çağrısından sonra baya bir gündemde yerini alan konu için gerekli düzenlemeler yapılıyor. Daha önceden AKP sosyal medya düzenlemesiyle alakalı bir çalışmayı bazı partilere iletti ama istediği desteği göremeyince yeni bir hamle yapıp sosyal medya komisyonu kurulmasıyla alakalı çalışma başlattı.

Dijital Mecralar Komisyonu, internette yapılan yayınlar için düzenleme ve işlenen suçlarla alakalı bir mücadele edilmesi hakkında kanun görüşülürken ilave olarak bu komisyon eklendi. Şu an için komisyondaki üye sayısı 17 ve önemli düzenlemeleri içeren bir paket hazırlığı içerisinde. Çocukların psikoloji ve fiziksel gelişimine zarar veren içeriklerin yayınlanması ve kullanılmasını önleme ve özel hayat ile ilgili haklarla alakalı düzenlemelere yer verilecek.

Düzenlemelerde yer alan bazı öneriler:

  • Çocuklara yönelik veya onlara zarar verecek içerikler kontrol altına alınacak yönde incelemeler.
  • Kişisel haklar ve özel haklara yönelik çalışmalar.
  • İnternet kullanılarak işlenen suçlarla alakalı etkin bir şekilde mücadeleye yer verilecek.
  • Yurt dışında kabul gören gelişmelerin incelenmesi.
  • Hukuka uygun şekilde kullanımla alakalı bilgilendirici projeler hazırlanması.
  • Üniversitelerden, sivil toplum kuruluşlarından ve uzman görüşlerinin alınması için gerekli görüşmeler yapılacak.

Dijital Mecralar Komisyonu nedir

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bu çalışma uzun zamandır konuşuluyordu ama fitilini ateşleyen Maliye Bakanı’ na ve ailesine yapılan hakaretler artık son damlasına getirmişti. Özgürlük söylemini kullanarak kişisel hakları hiçe sayan çok fazla yapı hakkında gerekli çalışmaları başlatan devlet yakın zamanda da çok sayıda göz altı yapmıştı. İnsanların özel hayatlarına ve aile yapısına uzanan bir özgürlük olamaz. Bize göre kırmızı ışıkta geçmeyi göze alıyorsanız cezasına da katlanırsınız.


Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2020, 13:29

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir