Facebook Messenger yeni tasarımı etkileyecek

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Facebook Messenger yeni tasarımı sizi de çok etkileyecek. Messenger yeni arayüzüyle etkileyici bir girişimle 2019 ilk çeyreğinde değişime gidebilir. Hadi yeniliklerin detaylarına bakalım.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Facebook Messenger gibi sosyal medya platformları ile ilgili, en çok dikkat edilmesi gereken konulardan bir tanesi de hızlı tasarım değişikliğidir. Genellikle 3 ila 6ay arasında düzenli olarak sosyal medya platformları tasarım değişikliğine giderler. Bunun temel nedenini şu maddelerle açıklayabiliriz:

  • Sosyal medya platformlarında görselliğin her şey olması ve tasarımın da bunu ciddi oranda desteklemesi
  • Farklı tasarımlar oluşturmayan sosyal medya kuruluşlarının genellikle trendolmaktan çıkması
  • Kullanıcıların ağırlıklı olarak değişen uygulamalara daha çok yönelmesi

Bütün bu nedenler belki de çok da önemli görülmeyebilir ancak, kullanıcılar ile ilgili yapılan anketler bu görüşün tam tersini kanıtlıyor.

Facebook Messenger yeni tasarımı ne zaman kullanılabilecek

Facebook Messenger’ın geçen Mayıs ayında, Facebook’un F8 geliştirici konferansında açıklanan yeniden tasarımı nihayet geldi. Hem App Store’daki, hem de Google Play Store’daki listesinin yeni arayüzünü gösterecek şekilde güncellendi ve her iki işletim sisteminde de kullanılabilir olduğunu farkettik.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yeniden tasarlamanın amacı; sohbet istemcisini daha basit hale getirmek ve mesajlarınızı bir kez daha öne ve merkeze koymaktır. Ancak buna rağmen, yaygın bir güncellemeyi görmek gerçekten şaşırtıcı bir zaman aldı. Facebook sosyal medya platformu, genellikle en kısa sürede güncellemeyapmasıyla bilinirdi.

Facebook Messenger yeni tasarımı etkileyecek

Ne tür yenilikler ortaya çıkacak?

Yeniden tasarlamanın göze çarpan özellikleri arasında; 9 sekmesini yalnızca 3’e birleştirmek ve ara birime çok sayıda temiz görünümlü beyaz alan dahil etmek var. Sohbetler, yıllar boyunca Messenger’a gelen tüm işlevlerle (oyunlar, botlar ve hatırlatıcılar gibi) hala doludur, ancak bunun çoğu şimdi yeni bir dört nokta simgesinin arkasına gizlenmiştir. Böylece; hem alan konusunda hem de tasarım konusunda ciddi bir verim elde edilmiştir.

  • Uygulamanın kapladığı alanın azaltılması
  • Sohbetlerin karmaşık tasarımını ortadan kaldırarak daha sade kullanımın önünü açmak
  • Mesajların ön planda olmasını sağlayarak işlevselliği arttırmak

Facebook Messenger yenileniyor

Dolayısıyla yeni özellikler konusunda az şey olsa da, Messenger’ ı açtığınızda deneyimleyeceğiniz sade ve şık kullanım sizleri cezbedecektir. Muhtemelen Facebook Messenger programınız, çok kısa bir süre içerisinde kendi kendisini güncelleyecektir. Andronova ekibi olarak bu uygulama ile ilgili tüm detayları aktarmaya devam ediyoruz.


Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2019, 14:32

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir