Apple' nin mobil cihazlar için çıkardığı iTunes uygulamasında karşılaşılan hata kodlarına çözüm üretmeye çalışacağız. 17, 1638, 3014, 3194, 3000, 3002, 3004, 3013, 3014, 3015, 3200 hataları.
Apple firmasının dünyada ve ülkemizde en çok satılan cihazları iPhone ve iPad modellerinizi iTunes üzerinden kullandığınızda bazı hata kodları karşınıza çıkabilmektedir. Bu hata kodları bazen 1638, 3014,17 gibi sayılardan oluşmaktadır. Bu sayılar bizler için anlamsız olsa da uygulama açısından her biri ayrı bir sorunu temsil etmektedir. Fakat bizlerin bu anlamsız hata kodlarını herhangi bir şeyle eşleştiremeyince hatanın kaynağını bulamıyoruz. Bundan dolayı hatayı çözüme kavuşturamıyoruz. Apple firmasının sitesinde ise bazen bu hata kodlarına ulaşma neredeyse imkansız olmaktadır. Bundan dolayı sizlere bu hata kodlarını bir kaç farklı makalemizde anlatmaya çalışacağız.
iOS işletim sistemini iPhone ve iPad cihazlarına geri yüklemek istediğinizde her zaman karşılaşmasak da öncesinde veya sonrasında bazı hatalar karşımıza çıkmaktadır. Bu hatalar çok yoğun olarak karşılaşılmadığı için çözüm önerilerine de ulaşmak biraz zordur. Anlamsız sayılardan oluşan bu hata kodlarının anlamlarına ise ne forum sitelerinden nede Apple destek sayfalarından ulaşamamaktayız. Bu durumda kulalnıcıların yapabileceği tek çözüm ünlü arama motoru Google’den daha önce bu tarz sorunlar ile karşılaşanların çözüm önerilerini bulmak kalıyor. Bizde iPhone ve iPad kullanıcılarının bu sorunlarına kolaylıkla çözüm bulmaları içi iTunes hata kodlarını yayınlamaya karar verdik. Burada karşılaşılan hata kodları sadece Windows için geçerli değildir. Aynı zamanda Mac bilgisayarlarda da bulunmaktadır.
iTunes ağ ve iletişim hata kodları
iPhone veya iPad cihazlarına iOS işletim sistemini yeniden yükleyebilmek için iTunes uygulaması Apple sunucularına bağlanmaktadır. Bu sunucu bağlantısı sırasında 17, 1638, 3014, 3194, 3000, 3002, 3004, 3013, 3014, 3015, 3200 hata kodlarını alıyorsanız ağ sorunu yaşamaktasınızdır.
Bu tarz sorunların çözümü için ilk olarak internetizin olup olmadığını kontrol ediniz. Bu aşamadan sonra ise aşağıdaki durumların olup olmadığına bakınız;
- Apple sunucularının aktif olduğuna bakınız. Bunun için apple.com/support/systemstatus adresine gidiniz.
- Yüklemiş olduğunuz iOS sürümün doğruluğunu kontrol ediniz.
- Apple firmasının yüklemiş olduğunuz sürüme imzasının bulunup bulunmadığına bakınız.
- Yazılımı kaldırıp yeniden yükleyip deneyiniz.
- Son olarak ise yazılım çakışması olup olmadığını kontrol ediniz.
- Farklı bir bilgisayardan ve farklı bir internet ağı üzerinden deneyiniz.
Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2017, 22:48