Yahoo hesabının şifresi nasıl değiştirilir

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Yahoo, Google yokken arama motoru olarak kullanılan en büyük portaldı. Yahoo üye olduğunuzda kullandığınız şifrenizi kısayol dan değiştirmek için resimli anlatıma yer verdik.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yahoo ülkemizde ve dünyada yüzbinlerce üyesi olan bir portaldır. Yahoo firması başta Amerika olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinde hizmeti vermektedir. Yahoo’nun  dünyada bu kadar kullanıcısının bulunmasının sebebi ülkelerin dilinde hizmet vermesidir. Bundan dolayı yabancı bir dildeki siteden hizmet almak yerine kendi dilinde hizmet veren Yahoo’dan hizmet almayı kullanıcılar tercih etmektedir. Yahoo firmasının en önemli özelliği ise e-posta servisidir. Yahoo adresinizin şifrenizi değiştirmek için aşağıdaki adımları takip ediniz.

Yahoo hesabının şifresi nasıl değiştirilir

Aşağıdaki resimleri takip ettiğinizde yahoo mail adresinizin şifresini kolaylıkla değiştirebilirsiniz.

Yahoo şifrenizi değiştirebilmek için ilk önce yahoo hesabınıza giriş yapınız. login.yahoo.com/beta/?.src=ym&.intl=us&.lang=en-US&.done=https%3a//mail.yahoo.com adesine tıklayarak karşınıza gelen ekrana kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazınız.

Hesabınıza giriş yaptıktan sonra ekranın sağ üst köşesinde yer alan ayarlar bölümüne giriş yapınız. Ayarlar simgesi çark şeklindedir. Açılan ayarlar bölümünden “Hesap Bilgilerine” giriş yapınız. Bu bölümde anlatmış olduğumuz işlemleri aşağıdaki resimde görebilisiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yahoo hesabının şifresi nasıl değiştirilir

Yukarıdaki işlemden sonra aşağıdaki ekran karşınıza gelecektir. Gelen bu ekranda yahoo hesabınıza ait farklı bilgiler bulunmaktadır. Bu bölümde yer lana “Giriş ve Güvenlik” başlığının altında bulunan “parolanızı değiştirin” yazısına tıklayınız.

yahoo şifre değiştirme

Bu adımı gerçekleştirebilmeniz için Yahoo sizden tekrar hesabınıza ait şifrenizi girmenizi isteyecektir. Aşağıdaki ekrana şifrenizi girerek Giriş tuşuna basınız.

şifremi değiştiremiyorum

Şifrenizi girdikten sonra şifre değiştir ekranına ulaşmış olacaksınız. Karşınıza gelen ekranda Change your password yazısı yer alacaktır. bu bölüme yeni belirlediğiniz şifreyi yazınız. Bu şifrenizin güvenlik açısından güçlü olabilmesi için harf, sayı ve karakterden oluşmasına dikkat ediniz. Güçlü bir şifre belirledikten sonra “continue” yazısına tıklayınız. Bu bölümde ayrıca “show password” yazısını göreceksiniz. Bu yazının karşısında yer alan kutucuğu işaretlediğiniz de yeni yazdığınız şifre görünür olacaktır. 

şifre sıfırlama

Bu işlem sonucunda yahoo hesabınıza ait şifrenizi değiştirmiş olacaksınız. Bu değiştirdiğiniz şifre sadece e-posta adresiniz için değil bütün yahoo uygulamaları içinde geçerlidir.


Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2017, 10:25

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir