YFI nasıl alınır ve nerelerde kullanılır?

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Kripto para dendiğinde ilk akla Bitcoin geliyor. Daha hızlı para kazanayım diyenlerin de tercih ettiği coin' ler bazen büyük zararlara neden olabiliyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

DeFi altcoinleri arasında yer alır. Merkeziyetsiz finansal işlemlerde kullanılan YFI Coin, Yearn Finance platformunun yerel kripto para birimidir. Bu coin sahipleri bu platformda alınan kararlar hakkında oy kullanma hakkına sahiplerdir. Satking ve kredilendirme işlemlerinde kullanılan YFI Coin, kripto para borsalarında merkeziyetsiz yatırım için kullanılır.

Kripto paralara yatırım yapmak isteyenlerin öncelikle güvenilir yerlerden işlem yapmalarını öneriyoruz. Sağlam büyük şirketlerin belli bir teminatı oluyor. Malum ülkemizde üst üste batan ve dolandıran yerlerle karşılaştık.

YFI Coin almak için kripto para borsası hesap açılışı yapılıp, borsadan paritesi için alım emri tanımlanmalıdır. Hesabın listeleyen borsalardan birinde açılması gerekir. Hesap açılışı sırasından ise borsanın talep ettiği kimlik tanımlama adımları tamamlanmalıdır. Ardından hesaba para yatırılmalı ve her borsa yer alan “kripto al“ sekmesine tıklanıp, alım-satım işlem sayfasına erişilmelidir. Bu alanda güncel fiyat görüntülenerek satın alma emri verilir. Alınan kripto paranın işlem yapılan yerdeki yoğunluğuna göre hesaba yansır.

YFI Coin alınan yerler, Binance, Huobi Global, Coinbase Pro, FTX gibi kripto para borsalarındır. Sanırım Paribu gibi Türk platformlarında da işlemde olabilir.  Bu global borsalarda kripto para hesabı olan yatırımcılar, alış-satış ve takas işlemlerini gerçekleştirirler. İşlem hacmine göre geniş büyük borsalarda listelen paralardan biri. Daha önce saldırı riski altına girmemiş olan borsalarda işleme girer.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

YFI nerelerde kullanılır?

YFI Coin kullanılan alanlar:

  • Çevrimiçi kripto para cüzdanında bir miktar coin’i harcamadan tutmak ve bunun üzerinde yeni coinleri pasif şekilde kazanmak isteyenler,
  • Staking yapabilirler. Ağda yer alan ve borca ihtiyacı olan yatırımcılara coin kredisi vererek geri ödemeyi faizli talep etmek isteyenler,
  • Bir çok takasta yer alan özelliğe sahip.

Cüzdanlar arası transferi 7/24 ve sınır ötesine düşük masrafla yapmak isteneler yine YFI işlem için kullanırlar. Donanım cüzdanlarda ağda oluşabilecek saldırılardan YFI bakiyesini aynı anda koruma imkanına sahiplerdir.

YFI nasıl alınır ve nerelerde kullanılır?

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak