Zoom telefonda açılmıyor

Andronova
Yazar Andronova 4 Minimum Okuma

Zoom uygulaması telefonda açılmıyor şeklinde ara ara günlük sıkıntılar çıkabiliyor. Oluşan hataların sebeplerinin çoğu çeşitli programlarda da karşılaşılmakta.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Son zamanlarda eğitimin ve bazı iş sektörlerinin dışarıya kapalı halde devam etmesi sebebiyle en çok kullanılan uygulamalardan biri olan Zoom, görüntülü konuşmak için tasarlanan bir program olma özelliği ile karşımıza çıkıyor. Bu uygulamayı kullanarak karşınızdaki ile canlı bir biçimde görüntünüz ve sesiniz birbirinize iletilecek şekilde konuşma sağlayabiliyorsunuz. Zoom uygulaması ile birçok canlı eğitim hayatımıza girmiş oldu.

Türkiye sınırlarında da kullanımı özgür ve yasal olan Zoom uygulaması, iş dünyasında da oldukça kullanılır halde. Türkiye’de de kullanıma açık olduğu için ülkede yaşayan birçok kişi kolay bir biçimde uygulamaya müracaat edip bilgisayarlarına yükleyebiliyorlar. Zoom uygulamasının ismini güvenlik sebebi ile rakip uygulamalar arasında son zamanlarda daha çok duyar olduk.

Zoom telefonde neden açılmıyor

Açılmama nedenlerinin başını donanım yetersizlikleri, internet sorunu ve yoğun kullanım zamanları çekiyor. Çözüm için bir ihtimal yapılacak bir kaç önemli husus var ve diğerleri ise kullanıcıyla alakalı sıkıntılar için yapılması gerekiyor.

Sıkıntı yaşandığında ilk önce;

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  1. Başka cihazlarla veya internetle sıkıntı yaşanıyor mu bakınız.
  2. Bilgisayarınız varsa test etmeniz gerekiyor.
  3. Cihazları ve wifi ile bağlanıyorsanız modemin kapatılması gerekiyor.
  4. Cihaz ve uygulama veri / önbellek silinmemesi.
  5. Telefonun sürümünün eski olması.
  6. Uygulamaya gelen sürümün eski olması veya yeni sürümde sorun çıkması.
  7. Aşırı kullanım zamanlarında sistemlerin yetersizliği.

Alınan uyarının durumuna göre uygulanacak işlemleri sitemizde bulabilirsiniz. Zoom yazarak arama kısmından çok sayıda konuyu görebilirsiniz.

Zoom açılması için çözümler

Yukarıdakilerin denenmesinden sonra eklenecek bazı işlemlerden bahsetmek istedik. Bunlar aldığımız hatalara karşı yapılan ve çoğunlukla olumlu sonuç verilen işlemlerdir. 

  1. Bilgisayardan çalışmasında yardımcı bir exe dosyası var ve bunun yüklenmesi gerekebiliyor.
  2. Telefondaki başka bir uygulamanın açılmasına engel taşıyabileceğini söyleyebiliriz. Örnek EBA’ nın çalışmasında Zoom sorun çıkarabiliyordu.
  3. Geliştirici bir sürüm çıkarıyor ve kullanılan telefonun yetersiz kalması beraberinde aksaklıkları getiriyor. Burada öncelik bir önceki sürüme dönmek olacak.
  4. Kullanılan bazı koruma uygulamalarının istediği erişim izinlerinden dolayı çalışmasını engelleyebiliyor.

Zoom, Türkiye’de sorunsuz kullanılabiliyor mu?

Çoğu uygulamaya göre gayet başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Ama son zamanlarda büyük teknoloji şirketleri bu alana yönelme kararı aldı ve girenlerde büyütme kararıyla önemli kullanıcı sayısına ulaştı. Zoom çalışması şu an için cihaz donanıma göre değişiyor ama orta segment donanımlı cihazlarda şu an için stabil görülüyor. Ama yoğun kullanımlarda anlık ufak tefek aksaklıklar çıkabiliyor.

Zoom nasıl kullanılır?

Zoom’un internetteki kendi sitesine girerek orada size uygulamayı indirmeniz için bir bağlantı verilecektir. O bağlantıya tıkladıktan sonra uygulama bilgisayarınıza inmiş olacaktır. Ancak kendinize kişisel bir üyelik oluşturmadan Zoom’u kullanamıyorsunuz. Bu nedenle uygulamayı indirdikten hemen sonra yapmanız gereken ilk iş kendinize bir üyelik oluşturmak olmalı. Üyeliğinizi oluşturduktan sonra kendi hesabınızı karşınızda göreceksiniz.

Başka kişilerle görüntülü konuşmak için ise ekranın üst tarafında göreceğiniz ”New Meeting” butonuna basmalısınız. Bu görüntülü konuşmayı başkalarıyla paylaşmak için ekranın sol tarafının üstünde bulunan ”i”ye basın ve ”URL”nin karşısında yazan linki kopyalayarak arkadaşlarınıza yollayın. Bu kadar kolay bir biçimde Zoom uygulamasını gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Zoom telefonda açılmıyor


Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2020, 19:00

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir