Netflix Görüntü Var Ses Yok Ses Çıkmıyor

Andronova
Yazar Andronova 5 Minimum Okuma

Smart TV Netflix ses gelmiyor ama görüntü var diyenlerin sayısında artış var gibi. Biz Philips’ de test ettik ve Samsung veya LG’ de farklı sorunlar çıkabildiğini gördük.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Netflix görüntü var ses yok sorunu bir kullanıcının bize yazması sonucu kontrol ederek hazırladığımız makale ile sizlere yardımcı olamaya çalışacağız. Netflix görüntü geliyor ama ses çıkmıyor Smart TV’ de veya Android TV Box’ da görülebiliyor. Nadiren eski iPhone telefonda görebilirsiniz. Windows 10 ses gelmiyor ise başka bir laptop üzerinden deneyiniz.

Netflix ses gelmiyor bir sorundan çok yaptığınız bir hata nedeniyle görülebilir. Türkiye’ de çok sayıda kullanıcıya ulaşan şirketin yaptığı kampanya’ dan çok kullanıcı faydalandı. Tabi ücretsiz kullanımından yararlananların bazılarında otomatik ücretlendirme yapıldığı yönünde şikayetlerden çok karşılaştık. Bunun temel nedeni bedava kullanım süresinin dolmasına yakın üyelik iptalinin yapılmaması.

Televizyonda Netflix donma durumlarıyla karşılaşanları da zaman zaman görmekteyiz. Bu duruma neden olan en büyük iki etken ise kullanılan cihaz ve internet bağlantısının hızı.

Netflix Görüntü Var, Ses Yok Sorunu

Netflix, dünyanın dört bir yanındaki izleyicilere binlerce film ve TV şovu seçeneği sunan popüler bir video akış hizmetidir. Ancak bazen kullanıcılar, Netflix’te görüntüyü izlerken sese erişememe sorunuyla karşılaşabilirler. Bu sorun, kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyebilir, ancak genellikle çözülebilir. Bu makalede, “Netflix görüntü var, ses yok” sorununun yaygın nedenlerini ve bu sorunu çözmenin yollarını inceleyeceğiz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Sorunun Nedenleri

“Netflix görüntü var, ses yok” sorunu, çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir. İşte bazı yaygın nedenler:

  1. Ses Ayarları: Netflix veya cihazınızdaki ses ayarlarının yanlış yapılandırılmış olması, sesin gelmemesine neden olabilir.
  2. Bağlantı Sorunları: İnternet bağlantısı veya HDMI bağlantısı gibi teknik bağlantı sorunları, sesin gelmemesine yol açabilir.
  3. Cihaz Sorunları: Televizyonunuz, akıllı telefonunuz veya bilgisayarınız gibi cihazlarınızda donanım veya yazılım sorunları ses eksikliğine neden olabilir.
  4. Netflix Uygulama Sorunları: Netflix uygulamasının yanlış yapılandırılmış veya güncel olmayan bir sürümünü kullanıyorsanız, ses sorunları yaşayabilirsiniz.

Sorunun Çözüm Yolları

“Netflix görüntü var, ses yok” sorununu çözmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

  1. Ses Ayarlarını Kontrol Edin:
    • Televizyonunuz veya cihazınızın ses ayarlarını kontrol edin ve sesin açık olduğundan emin olun.
    • Netflix uygulamasındaki ses ayarlarını kontrol edin. Bazı içeriklerin sessiz veya düşük ses seviyeleriyle başlayabileceğini unutmayın. Oynatma ekranında ses seviyesini artırarak kontrol edin.
  2. Bağlantıları Kontrol Edin:
    • HDMI veya bağlantı kablolarınızın doğru bir şekilde bağlandığından emin olun.
    • İnternet bağlantınızın istikrarlı olduğundan ve yeterli bant genişliğine sahip olduğundan emin olun. Yavaş veya kesikli bir İnternet bağlantısı, ses sorunlarına neden olabilir.
  3. Cihazınızı Yeniden Başlatın:
    • Televizyonunuzu, akıllı telefonunuzu veya bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bu, cihazın donanım ve yazılımını yeniden başlatarak ses sorunlarını çözebilir.
  4. Netflix Uygulamasını Güncelleyin:
    • Eğer Netflix uygulaması eski bir sürümse, güncellemeleri kontrol edin ve uygulamayı güncelleyin. Güncellemeler, sorunların giderilmesine yardımcı olabilir.
  5. Farklı Bir Cihazı Deneyin:
    • Sorun sadece bir cihazda meydana geliyorsa, farklı bir cihazı kullanarak Netflix’i deneyin. Bu, cihaz özgü bir sorunun varlığını gösterebilir.

Netflix Ses Gelmiyor ve Donma Sorunu

Smart TV televizyonun veya TV Box cihazının RAM ve işlemci faktörü çok önemli. Kanal geçişleri çok yavaş veya hızlı olmasında önemli olan donanım özelliğine dikkat etmemiz gerekiyor. İnternet hızı da ayrı bir sorun faktörü. Bazıları 8, mbps, 16 mbps veya 32 olduğunu belirtiyor. Yüksek hıza sahip olanda düşük hıza sahip olanda görüntü sorunu yaşayabiliyor. Peki nedeni?

  • Altyapının eski olması
  • Altyapının yetersiz olması (kaldıramayacağı kadar kullanıcıyı aynı portlara bağlanması)
  • Bina içindeki kabloların eski olması
  • TV RAM düşük olması veya CPU’ nun
  • Hız yüksek ama altyapının bu hızı kaldırabilecek durumda olmaması görülen hızın verilememesine neden olur

Netflix Görüntü Var Ses Yok Kesin Çözüm Önerileri

Yukarıdaki olası teknik ve donanımsal durumlar yoksa kullanıcı olarak sizin yapmanız gerekenleri aşağıda sıralayacağız. Bunların sıralamasına göre deneyip bize yazmanızı bekliyoruz. www.andronova.net

  1. Başka bir cihazda veya cihazlarda aynı durum var mı
  2. Tüm yayınlarda ses sorunu var mı bakınız
  3. TV fişini çekip biraz bekletin
  4. İnternet hız testi yaptınız mı
  5. Modemin kapatılıp biraz bekletildiktan sonra hiç bir cihaz interneti kullanmadan Netflix TV’ de denenmesi gerekebilir
  6. Uygulamanın önbelleğini ve güncellemeleri kaldır yapınız
  7. Smart TV’ den Netflix uygulamasını kaldırın ve eski / yeni sürümleri internetten indirip bir flash diskke atıp USB girişi ile televizyona aktarın
  8. Modemin değişmesi gerekebilir başka bir modemde deneme imkanınız var mı
  9. TV DNS girerek modem kapatılıp denensin
  10. Netflix ses ayarlarını kontrol ediniz ve dil seçeneğini değiştirip deneyin
  11. Televizyonda sorun varsa TV fabrika ayarına döndürünüz sorun çözülecektir
  12. TV ve bilgisayar Windows ses ayarlarını inceleyin 
Netflix görüntü var ses yok ses çıkmıyor
Netflix görüntü var ses yok ses çıkmıyor
Netflix ses gelmiyor ve donma sorunu
Netflix görüntü var ses yok
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir