Terra LUNA coin almak için ne yapmalıyım?

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

LUNA coin nasıl alınır ve nereden alınır gibi soruların internette dolaştığını görüyoruz. Esasında çoğu için aynı soruların sorulduğunu görmekteyiz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

LUNA, Terra platformunun piyasaya sürdüğü kripto para birimidir. LUNA yeni ve merkeziyetsiz bir finansal altyapı olmayı amaçlamaktadır. Terra platformu, Ocak 2018’de kurulmuştur. Sistemin kurucularının Daniel Shin ve Do Kwon olduğu bilinmektedir. Proje, istikrarlı fiyat ve kullanışlılık sağlamaya çalışmaktadır. Terra platformunun en önemli özelliği, fiyat istikrarlılığı ve kripto para birimlerinin avantajlarını birleştirmesidir.

LUNA alım satımı nasıl yapılır?

LUNA alım satımı yapılabilmesi için LUNA alış – satış imkanı tanıyan kripto para borsaları kullanılabilmektedir. Paribu, Binance ve Coinbase gibi birçok platform LUNA alım satım işlemine imkan tanımaktadır. Alım satım işlemlerinde TRY kullanacak olan kullanıcıların kripto para borsası seçiminde mutlaka bu hususu göz önünde bulundurması gerekmektedir. Alım satım için izlenmesi gereken adımlar ise şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • Öncelikle kripto para borsası sistemine kayıt olmanız ve borsaya TL yüklemesi yapmanız gerekmektedir.
  • Ardından “Kripto Al” sekmesi üzerinden TRY’yi seçmeli ve coin seçiminizi Tether olarak yapmalısınız.
  • Arama kutusuna LUNA yazıp LUNA / USDT çiftine tıklayarak alım satım işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Alım satım işlemleri için kullanılabilecek platformlar şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • Binance
  • Coinone
  • KuCoin
  • Paribu
  • Coinbase
  • Upbit

LUNA madenciliği nasıl yapılır? LUNA madenciliği yapılabilen bir kripto para birimi değildir. LUNA, 1 milyar tokenlik arza sahiptir. Arzın geçilmesi durumunda ise tekrar denge oluşturulana kadar LUNA yakılmaktadır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Terra ağı güvenilir mi?

Terra ağının güvenilirliği, kullanıcılar için önem arz eden bir diğer husustur. Terra blockchain sistemi, Tendermint tabanlı bir konsensüs algoritması ile korunmaktadır. Bu sayede ağ güvende tutulmaktadır.

Sistem 2019 yılında blockchain doğrulama ve savunma şirketi CertiK tarafından güvenlik kontrolünden geçirilmiştir. Şirketin raporu, Terra platformunun modelleme ve mantığının iyi olduğu yönünde oldu. Bu açıdan genel olarak Terra ağı ve dolayısıyla LUNA kripto para biriminin güvenilir olduğu söylenebilmektedir.

Tüm kripto paraların yarını belli değil ve çoğunun projesi / şirketi sağlam olmadığını söyleyebiliriz. Kaç sene kadar bu şekilde gider bilemiyoruz.

Terra LUNA coin almak için ne yapmalıyım?

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir