WhatsApp görüntülü aramayı kapatma

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

En çok kullanılan mesajlaşma uygulaması Whatsapp' ta görüntü arama özelliği nasıl kapatılır? Görüntülü görüşmeyi iptal etmek için detaylar haberimizde.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Mesajlaşma uygulamaları içerisinde en çok kullanılan Whatsapp uygulamasında görüntülü arama özelliğini nasıl devre dışı bırakabileceğinizi bu haberimizde yazılı ve görsel olarak sizlerle paylaşacağız.

Sesli ve görüntülü görüşme uygulamaları içerisinde mobil cihazlarda en çok Whatsapp kullanılmaktadır. Whatsapp uygulamasında var olan sesli ve görüntülü görüşme özellikleri bir çok kişi tarafından kullanılsa da bu özellikleri açılır ve kapanabilir olmaması bazı kullanıcılar için sorun oluşturabilmektedir.

WhatsApp görüntülü aramayı kapatma

Whatsapp uygulamasında görüntülü arama özelliğini devre dışı bırakmanın bir kaç farklı yöntemi bulunmaktadır. Bu yöntemlerin bazıları kolay uygulanabilir değildir. Diyelim ki bu ayarları yaptınız, eğer uygulama herhangi bir güncelleme alırsa yaptığınız bu ayarlar silinmektedir. Fakat bu haberimizde sizlerle paylaşacağımız yöntemler ise kolay uygulayabilir yöntemlerdir. Bu yöntemi kullanabilmek için tek yapmanız gereken Whatsapp uygulamasında kamera erişim yetkisini düzenlemektir.

Whatsapp uygulamasında kamera erişim yetkisini düzenleme android ve iPhone modellerinde farklı yapılmaktadır. Her iki işletim sistemine ait ayarları resimli olarak sizlerle paylaşacağız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

İlk olarak en çok kullanılan işletim sistemi android ile başlayalım. Android cihazlarda kamera yetkisini düzenlemek için Ayarlar / Uygulamalar / Whatsapp / Uygulama izinleri adımlarını takip ediniz. Bu adımları takip ettiğinizde ise aşağıdaki ekrana ulaşmış olacaksınız. Kamera yazısının karşısında yer alan seçeneği pasif konuma getiriniz. Aşağıdaki resimde olduğu gibi gri şekilde olması gerekmektedir. www.andronova.net

WhatsApp görüntülü arama nasıl kapatılır

WhatsApp görüntülü aramayı kapatma

iPhone telefon modellerinde ise bu işlemi yapabilmek için Ayarlar / Whatsapp adımlarını takip ediniz. Bu ekranda da yer alan kamera yazısının karşısındaki seçeneği devre dışı bırakınız. Yeşil konumdaki seçenek devre dışı olunca gri renkte olacaktır.

WhatsApp görüntülü konuşmayı kapatma


Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2017, 21:19

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir