WhatsApp hesap doğrulamasında arama yöntemi

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

WhatsApp uygulamasına gelmesi planlanan yeni hesap doğrulaması özelliği şu aralar test aşamasında olduğu görüntülendi. Yakında kullanım örnekleri gelir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

WhatsApp, gizlilik politikası ile alakalı yakın zamanda aldığı karar nedeni ile ülkemizde büyük tepki almıştı. Çok sayıda kullanıcının alternatiflere bakması sonucu geri adım atan şirket zorunlu izin olayını rafa kaldırdı. Rafa dememizin nedeni, bunların sağı solu belli olmadığından bir bakmışsınız yine karşınıza çıkarmışlar. Günün şartlarına göre ısıtıp karşınıza farklı kalıplarla sunulabilir.

Gelelim esas olan konumuza. Yeni özelliklerin testleri devam ediyor. Bunlardan çoklu hesap kullanımı ve ”Flash Calls” adı verilen bir yenilik. 

Hesap güvenliği adına alınan önlemler arasında daha çok kod doğrulamaların önemi büyük. Lakin şirket farklı bir koruma olarak bir şeyleri şu aralar test ediyor. Sızıntıya göre 2.21.11.7 numarası üzerinde denenen sms benzeri bir sistem olacağı. WhatsApp’ a giriş yapılmasına olanak tanıyacağı belirtilen sistemde yine cihaz ayarlarında erişim gerektirecek.

İşlem izinlerinde yönledirme, çağrı ve araöa kayıtlarına erişim istenilecek. Bunlardan sonra otomatik arama ile hesabın doğrulanması sağlanacak. Android platformunda şu an testleri süren çalışmanın iPhone tarafına son kullanıcı sürümü ile sunulacağı bekleniyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Şu an için en sıkıntılı kafa karışıklığı veren konu erişim izinleri gibi duruyor. Malum bu yıl sürekli bi gizlilik problemi yaşandı ve zorunlu sözleşme kabul ettirmeye çalışan şirkete bu yönden güven pek kalmadı.

WhatsApp hesap doğrulamasında arama yöntemi
WhatsApp hesap doğrulamasında arama yöntemi

Normalde uygulamanın hesap adlı alanında 2 adımlı denilen bir doğrulama yöntemi yer alıyor. Bunu açtığınızda başka bir telefonda kullanılmak istenildiğinde bu şifrenin girilmesi isteniliyor. Böylelikle geçici bir süreliğine ek önlem almış oluyorsunuz. Unutmadan çoğu ek özelliklerin çalışması için uyumlu versiyonların desteklemesi gerekiyor. 

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir