WhatsApp mesaj gönderilemedi tekrar deneyin

Andronova
Yazar Andronova 4 Minimum Okuma

WhatsApp mesaj gönderilemedi hatası ve yeniden göndermek için WhatsApp’ ı açın ne demek olduğunu açıklayan içeriğimiz haber niteliği taşımakta.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yaşanan olayın geçici olmasından dolayı pek bir şey yapılmamasını öneriyoruz. Uyarı benzer olarak 3-4 başlıkta oluşabiliyor. Bu içeriğimizde internetle veya sistemde yaşanan ve sonrasında ekrana gelen uyarılardan biri olan “mesaj gönderilemedi tekrar deneyin” sorununu ele alacağız. WhatsApp ! ünlem çıkıyor ve “Mesajınız gönderilemedi tekrar gönder” hatasıyla sizde karşılaşabilirsiniz. 

Whatsapp mesajlaşmada hala en çok kullanılan uygulama olmayı sürdürüyor. Yeni güncellemelerinde profildeki resmin alınmasını engelleme ve gelen mesajı belli bir sayıda kişiye gönderme gibi önemli değişime gidiyor. Facebook’ un uygulamayı satın almasıyla sunucularde yaşanan olumsuz durumlar direk Whatsapp’ ı etkilenmekte.

Şirketin sosyal uygulamalarında yaşanan arızaların çoğunda Whatsapp’ ında etkilendiğini görüyoruz. Bence bir birinden ayırması gerekiyor. Senede 7-8 kez mesaj gönderilmiyor veya mesaj gelmiyor sorunu çıkmakta. 

WhatsApp mesaj gönderilemedi WhatsApp’ açın nedir?

Örnek görselde yaşadığımız problemin internet erişiminde yaşanan anlık sorunlarda daha çok çıkmakta. Yani uygulamanın kendisi kaynaklı pek çıkmamaksa da hem ülkemizde hem diğer ülkelerde her yıl az olsa da görülebiliyor. Birine veya gruba fotoğraf veyahut video göndermek istediğinizde anlık çıkan bağlantı problemidir. Bu telefonun galerisinden gönderildiğinde çıkıyor. Whatsapp’ ı açından kasıt uygulamadaki + simgesine dokunarak göndermek istediğiniz medya dosyasını seçerek gönderin demek istiyor. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Mesaj alını dışında galeriden gönderilmelerde gönderim sırasında kesinti yaşanabilir. Ama uygulamanın kendi gönderme butonuyla işlem yaparsanız gönderip yarıda kesilsede daha sonra tekrardan başlatabilirsiniz.

Resimdeki hatayı aldıysanız uygulamayı açıp deneyin. Birde çok sık takılı kaldıysa telefon kapatılsın ve açılarak denensin. 

WhatsApp mesaj gönderilemedi iphone
WhatsApp mesaj gönderilemedi tekrar deneyin
WhatsApp mesaj gönderilemedi tekrar deneyin
Tekrar gönder hatası

WhatsApp mesaj gitmiyor ünlem çıkıyor çözüm adımları

Google aramalarında yazan olmuş mudur diye son tarihli aramalara bakın. Artı konu için atılan tweet bulunuyor mu diye bakılmasını da öneriyoruz. Gerekli araştırma yapıldıktan sonra olası sebepler üzerinden yapılacaklara bakacağız.

Sorun sık sık çıkıyor ise;

  1. İlk tahmin uygulamada sorun olduğu. Sunucularında bir sorun olabilir. Türkiye’ nin dışında ülkelerde de sorun vardır.
  2. Farklı kullanıcılara da gönderdiğinizde çıkıyor mu?
  3. Telefon kapatılma yöntemi denensin.
  4. Uygulamanın içerisinden deneyin.
  5. İnternet bağlantınızı değiştirin.
  6. Sorun çıkarabilecek uygulamaları durdurun.
  7. Tarayıcı üzerinden deneyin. Artı Windows uygulaması da tercih meselesi.
  8. Alternatif mesajlaşma uygulamalarına bakın. Örnek Bip ile deneyin.
  9. VPN’ ni unutmayın. İnternet ve ülke bağlantı sorunlarında tek seçenektir.
  10. Whatsapp’ ın ayar köşesinden yardımla sorunu iletin.

Yardım şeklinde gelen taleplere yanıt veremiyoruz. Biz sadece içeriklerimizle okuyucularımızı bilgilendirmeye çalışıyoruz.

Mesaj sorunu için Android’ de yapacaklarınız

Genelde bir çok uygulamayı ilgilendiren adımlardan söz edeceğiz. Bir çok konuda çözüm olarak kullandığımız yöntemlerden birini yazı devamına ekliyoruz.

Yaptığımız işlemlerin çoğu Samsung modellerde olmuştur. Uygulamalar alanında ilgili uygulamaya dokunup içerisindeki seçeneklerin çalıştırılması sureti ile sorun için bir adım atmış olacaksınız. Burada dikkat edeceğiniz öncelik seçenek önbellek olması. Her bir seçeneğin denenmesinden sonra ilgili sorunu test ederek diğer seçeneği çalıştırıyoruz.

WhatsApp mesaj göndermiyor iPhone için denenecekler

iOS’ da çok fazla denenecek yöntem bulunmuyor. Çok çok önceki bir uygulama versiyonuna dönüp test edilecektir. Sistem üzerinde ise aşağıdaki adımları uygulayın.

Genel bölümüne girip sıfırla ile ağ ayarlarının sıfırlanması sonucu tekrardan internet bağlantınızı yapıp denemenizi öneriyoruz. Yine hemen altta bulunan yazıyı da dikkate alın.

Tüm mobil cihazlarda kontrol edeceğiniz şeyler

Öncelikle cihazın kapatılması ile denenmesi gerekiyor. Özellikle uzun süre kullanımlara bağlı sistem aksaklıklarının yaşandığı zamanlar oluyor. Birde boş alanın sistem için yetersiz kalma durumu var. Yer var gibi görünüyor ama sistemin çalışması için yeterli olmuyor. Son olarak telefonun tarihini kontrol edin. Yanlış olan cihazlarda sistem sorun çıkarır. Hatta internet bağlantısının olmadığı modeller vardır.

Bulunduğunuz ile ve başka illerde sorun yaşanıp yaşanmadığının kontrol edilmesini de unutmayalım.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir