Windows 11 sistem gereksinimi destekleyen işlemciler

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Windows 11 uyumlu CPU modelleri ve diğer sistem gereksinimi olarak anakart ve RAM faktörü bulunuyor. Artı şimdilik derleme sürümü kullanıma sunulacak.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Uzun süredir beklenen yeni işletim sisteminin detayları yavaş yavaş şekilleniyor. En son yayınlanan haberlere bakıldığında sistem gereksinimleri gündeme geldi.

Windows 11 sistem gereksinimlerinde RAM olarak 4GB ve işlemci tarafında 64 Bit bilgisi açıklandı. Tabi ek gereksinimlerde Secure Boot ve TPM 2 destekleyen anakartın olması gerekiyor.

Yeni sistemin derleme versiyonu (Insider) gelecek hafta yayınlanabilir. Son kullanıcı sürümününde sonbahar gibi yayına alınacağı bekleniyor. Ücretsiz mi yoksa ücretli mi olacağı sorusu içinde Windows 10 kullananların parasız geçiş yapabileceği belirtildi.

Uyumlu olan işlemci listesi

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • İntel için docs.microsoft.com/en-us/windows-hardware/design/minimum/supported/windows-11-supported-intel-processors
  • AMD içinse docs.microsoft.com/en-us/windows-hardware/design/minimum/supported/windows-11-supported-amd-processors

Listeye bakıldığında destekleyen işlemci sayısında ciddi azalmaların olduğu görülüyor. Örnek olarak şu an kullanılan versiyonu destekleyen işlemci sayısının AMD tarafında 369, yeni güncellemeden sonra ise 167′ ye düştüğünü söyleyelim. İntel ise şu an 883 ama yükseltmeden sonra 537′ ye düşmekte.

İntel tarafında 2017 yıl sonundaki yeni tip ve “Coffee Lake ailesi” olarak adlandırılan işlemcilerin destekleneceği belirtiliyor.

AMD içinse 2018′ in ilkbahar aylarında çıkarılan Zen + mikro mimarisi ve yeni modellerin desteğinin olduğu söyleniyor. Listenin detaylarına Microsoft sitesinde yer almakta.

Windows 11 sistem gereksinimi destekleyen işlemciler


Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2021, 21:09

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir