WordPress wp-content uploads gizleme

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

WordPress sitede mobil kullanılabilirlik sorunlarında tıklanabilir öğeler, içerik geniş, görüntü ayarlanmadı ve metin küçük gibi hatalar alıyor musunuz. Örnek wp-content/uploads girdiğinizde tüm görseller görünüyor mu? Peki nasıl engellenir?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google Webmaster yani Search Console’ da WordPress mobil kullanılabilirlik sorunlarında tıklanabilir öğeler birbirine çok yakın, içerik ekrandan geniş, görüntü alanı ayarlanmadı ve metin okunamayacak kadar küçük gibi hatalar alıyor musunuz. Örnek wp-content/uploads/2014/11 ya da tarayıcıya //www… wp-content/uploads yazdığınızda tüm görselleri görüyor musunuz? Siteye eklediğiniz resimler görünüyor hem bu durumdan rahatsız oluyorsunuz hem de Google tarafından mobil uyumsuzluk hatası veriyorsa bu haberimizde sorunun kesin çözümü sizlerle paylaşacağız.

WordPress wp-content/uploads gizleme nasıl yapılır?

Wp-content uploads gizlemek: Wp-content uploads klasörünü gizlemek için aşağıda görsellerde mobil uyumsuzluk sorununu resimli anlatımla çözüme ulaştırdı. İçerikte WordPress wp-content/uploads Google görüntü sorunu için başlamakta. Ama yaptığımız adımlar tüm web siteleri kodlamaları için geçerli. Yani özel yaptırılmış veya hazır web sitesi yazılımları için geçerli.

Wordpress wp-content/uploads gizleme

Wp-content uploads görselleri engelleme: Sitenizde wp-content uploads görünüyor ise genelde .htaccess üzerinden kodla engelleme yapılması önerilir. Bu bazen sorunsuz çalışırken bazen de sitedeki görsellerin çalışmamasına neden olur. Konuların ana görseli ve konu içerisindeki resimler sanki kırık link miş gibi görülür. Bizde wp-content uploads klasörünü gizlemek için sizlere görsel anlatımla yardımcı olmak istedik. www.andronova.net

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Wordpress wp-content/uploads gizleme nasıl yapılır

Wordpress wp-content uploads gizleme

WordPress wp-content/uploads mobil uyumsuzluk sorunu çözümü

Wp-content/uploads görünüyor sorunu için sunucudan engelleme: WordPress wp-content/uploads resimlerin görülmesini engelleme yani dizin taramasını kapatma nasıl yapılır? Sunucudan Service configuration / Apache configuration / Global configuration / Indexes seçeneğindeki tiki kaldırıp en alttaki Save butonuna tıklayınız.

Wp-content uploads görünmesini engelleme Türkçe anlatım: Hizmet yapılandırması / Apache yapılandırması / Genel yapılandırmaIndexes kapatılacak. www.andronova.net

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

wp-content uploads görünmesini engelleme Wordpress wp-content/uploads mobil uyumsuzluk sorunuWordpress wp-content/uploads engellemeWordpress wp-content/uploads görünümü kapatmawp-content/uploads engellemeWordpress wp-content/uploads sunucudan kapatmagoogle mobil uyumsuzluk sorunu

Web sitede için Google Search Console’ da alınan şu hatalar için kullanılabilir. Metin okunamayacak kadar küçük, tıklanabilir öğeler birbirine çok yakın, görüntü alanı ayarlanmadı ve içerik ekrandan geniş hataları. Tabi bu başlıklar içerisinde farklı nedenlerle alınan başka hatalarda bulunmakta. Bunlarda mobil eklenti ya da tema mobil uyumsuzluğu kaynaklı durumlarda çıkmakta.

İşlemler WP’ nin dışında Te bilişim, Gazisoft, CM bilişim ve diğer haber yazılımı firmalarının yazılımları içinde geçerli. Örnek dizin images/upload.

Ek bilgi! Yaptığımız iş wp-content/uploads indexlemeye kapatmak değil. Sadece görsellerin dizinlemesini engellemek oluyor. WordPress wp-content/uploads gizleme işlemi diyebiliriz. Yani Google’ ye veya başka arama motorlarının resimleri indexlemelerini engellemez.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.