Zoom güvenli mi bu aralar şikayet çok

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Zoom, Windows 7 açığı ile gündeme geldi ve resmi açıklamasını yaptı. Durumun farkında olduklarını açık için yama çalışmalarına başladıklarını belirtti.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Zoom, güvenlik açıklarıyla başı dertte. Özellikle bir kaç aydır sık sık gündeme gelen ve buna bir yenisi daha eklenen büyük tehlikelerden biri olan Windows 7 hedef alındı. Zoom uygulamasındaki çıkan açıklar her alanda kendini gösteriyor. Bilgisayar sürümünün Windows 7′ de açığa neden olduğu söyleniyor.

Sloven adlı bir firma tarafından tespit edilen tehlike hacklerın hedefinde. Açık eski tüm işletim sistemlerini hedef alıyor. Zorlanmadan bilgisayarlara erişim yapılabilecek açık hakkında Zoom tarafında bir açıklama geldi. Raporları ciddiye alıyoruz ve çözüm için yama üzerinde çalışılmakta.

Microsoft’ un desteğini sonlandırma kararı aldığı Win 7 korsanların en büyük hedefi haline geldi. Bu sistemi kullananların ciddi güvenlik yazılımları kullanması önerilir. Her ne kadar kendisinde çıkmayan bu açık dolaylı yolla kendisini ilgilendiriyor. Daha güvenli güncel sistemlerde görülmeyen açığın direk hedefinde olduğu anlaşılıyor. Tabi bir arada Windows 10 için söz konusu bir açık vardı.

Baya bir zamandır yeni tespit edilen açığın kullanıldığı düşünülüyor. Her ne kadar Microsoft yeni sürüme geçiş için önemli çalışmalar yapsa da yine de çok sayıda kullanıcı hala geçiş yapmamıştı. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Zoom güvenli mi bu aralar şikayet çok

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.