PUA: Win32 CCleaner virüs mü

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

PUA: Win32 CCleaner virüs olarak gören Windows 10 için programın geliştiricisi tarafından bir paylaşım yapıldı. Gerekli görüşme yapıldıktan sonra açıklama gelecek.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bilgisayarda optimizasyon denildiğinde akla gelen ilk program CCleaner oluyor. Uzun bir zamandır çok sık kullanılan yazılımlardan biridir ve Windows’ da kalan kalıntıları temizler. Yazılımın başı bu aralar güvenlik problemleriyle dertte. Şu an Windows 10′ da isteneyen uygulama listesinde bulunmakta.

Microsoft’ dan bir açıklama gelmedi. Problemin detayları paylaşılması ama her alana erişim izni olması gizlilik endişesini doğurdu ve forum köşelerinde eleştiriye açıldı.

Uygulamanın temelinde önbellek, tarayıcının çerezleri, kayıt defterin düzenleme ve çok sayıda sistem erişimiyle optimize edebiliyor.

Windows Defender Antivirus, CCleaner programını şüpheli program listesine aldı ama düşük profil şeklinde listede bulunuyor. Bu da kullanıcı istediğinde program kullanılabillir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Geliştiricinin en kısa zamanda Microsoft ile iletişime geçeceklerini açıklayan bir tweet attı. Kullanmak isteyenler için:

  • Windows güvenliğine giriniz ve virüs tehdit korumasını açınız.
  • Tehdit geçmişinden gerekli adımlar uygulanabilir.
  • Geçici veya kalıcı izin verilebilir.

Beklentimiz gelişmiş yetkilendirme de bazı değişime gidilerek sorunun ortadan kaldırılması yönünde olacağı. 

PUA: Win32 CCleaner virüs mü


Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2020, 23:33

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.