Zoom invalid meeting id please check and try again

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Zoom "Geçersiz toplantı kimliği lütfen kontrol edin ve tekrar deneyin" hatası alanların çoğunda oturum bilgilerinde yanlışlık oluyor ya da giriş sorunundan açılmıyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

invalid meeting id please check and try again, Zoom uygulamasında toplantı başlatılırken girilen meeting id veya passcode hatasından dolayı başlatılamama sorunudur. Bazen sistem bakımı ve yoğunluğunda böyle bir durumda çıktığı oluyor. Yani bilgilerden eminseniz buna bağlayabilirsiniz. Çevrenizde bu şekilde bir problemle karşılaşanlar var mı diye sorunuz.

Öğrenciler giriş yapamadığında öğretmenler tarafından kendi oluşturdukları giriş bilgilerini öğrencilerle paylaşılarak bir hesap üzerinden görüşme sağlanıyor. Burada da aynı kullanıcı adınızı daha önce başka bir hesapta kullandınız ise giriş yapılamadı hatası alınacak. Burada kullanıcı adının değiştirilmesi sorunu çözecek.

Test edeceğiniz önemli hususlar olabiliyor ve bunlar kontrol amaçlıdır. Şunlara bir göz atınız:

  • Uygulamadan tamamen çıkış yaptıktan sonra tekrar böyle bir durumla karşılaşılıyor mu?
  • Bilgisayarla giriyorsanız gereksinimler incelenmesi gerekebilir. Çoğunlukla Windows 10′ a problem yaşanmamakta.
  • Telefonla deneyenler için farklı cihazla test edilmesi ve tarihin doğru olduğundan emin olunması gerekiyor.
  • Başka bir e-posta hesabıyla giriniz. Yoksa yeni hesap açınız ve yedekte her zaman işe yarayacaktır.

İnternet faktörünün pek görülmediği bir durum ama yinede modem kapat aç yapılabilir. Yazılımlarda şüpheli görülen bir işlemde kısa ve uzun zamanlı engel yapılabiliyor. Yani bunlar kesin olan değil varsayım diyebiliriz. Kesin olan giriş id veya şifre yanlışlığı ile alakalı olması.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Ne yaparsanız yapın olmuyorsa bir öğretmenle iletişime geçiniz belki kendi bilgileriyle test imkanı sunabilir. Biz yedek hesapla denemesi taraftarıyız. 

Zoom invalid meeting id please check and try again

EBA’ ya alternatif olarak tercih edilen ve hem toplantı hem canlı ders için kullanılan bu programın şu an için çok fazla kullanıcı sayısına sahip olduğunu belirtelim. İş böyle olunca ara ara bağlantı sorunları yaşanması doğal oluyor. Bize göre birden fazla uygulamanın kullanılması ve hangisinde problem yaşanıyorsa diğerine geçiş yapılması mantıklı olacaktır. Bu şekilde derslerde fazla bir zaman kaybı yaşanmayacaktır.


Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2020, 18:37

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir