Android tablette şarj sorunu

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Android tableti şarj yaparken bir anda %100 dolması, batarya dolu 5 dk veya 10 dakika sonra şarj bitiyor. Hele birde batarya dolu ama telefon kapanıyor sorunu insanı sinir ediyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android tableti şarj ederken bir anda %100 doluyor, batarya dolu gösteriyor ama 5 dakika sonra şarj bitiyor ve pil dolu gösteriyor lakin telefon kapanıyor gibi sorunların temel kaynağı bataryanın ömrünü tamamlaması. Pil dolu ama bir anda bitiyor şarj bitmesi sorunu bir hata da olabilir. Tablet şarj sorunu için yapmanız gerekenlere hadi bir göz atınız!

Android işletim sistemine sahip bir çok ürün piyasada bulunmaktadır. Tablet ve telefon cihazlarında kullanılan bu işletim sistemi günlük hayatımızı kolaylaştırmaktadır. Android tabletler hayatımızın her alanında yer almaktadır.

Bu kadar yoğun kullanımı bulunan bu cihazlar bir müddet sonra pil batarya hatası vermeye başlamaktadır. Peki bu kadar yoğun kullanımı olan bu cihazlar ne gibi sorunları çıkarmaktadır?

  • Sık sık şarj yapılması.
  • Telefonun donanımında zamanla yıpranma ve bir dizi sorunları çıkarması.
  • Bataryanın şişmesi. Bu durum yan sanayi kablo ve şarj cihazı kullanma nedeniyle daha sık görülmekte.
  • Yoğun radyasyona maruz kalabilme.
  • Dokunmatik hassasiyetinin yavaş yavaş kaybolması.

Tablet şarj olmuyor mu?

Android tabletinizin bataryasının şarj esnasında hemen dolması ve pil durumunun %100′ ü göstermesi. Android tabletinizi kullanırken %100 olan bataryanızın saniyeler gibi hemen biterek %0′ ı göstermesi Android tabletlerde şarj sorunun nedeni nedir?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yukarıdaki hataları alan takipçilerimiz için tablet bataryası hemen bitme sorunun kaynağından bahsedelim. Bu sorunlar karşılaşan kullanıcılar büyük bir ihtimalle donanımsal bir sorun bulunmuyorsa tabletiniz şarjdayken kullandığınızdan dolayı bir müddet sonra bataryanız bu hataları vermeye başlayacaktır. Bu hatanın daha geç oluşabilmesi için tabletinizi şarjdayken kullanmayınız. Yukarıdaki sorun ile karşılaşan kişiler için önerimiz ise; büyük bir ihtimalle bataryanızın kullanım ömrü bitmiştir.

Yazılımsal olarak yapılacak herhangi bir durum söz konusu değildir. Yapmanız gereken tabletinizin modeline uygun yeni bir batarya almaktır. Bi ihtimalde batarya uyumsuzluğu. Yani orjinal batarya kullanmıyorsanız, nedeni bu olabilir. Bazı cihazlarda bu tarz sorunlar olabiliyor.   

Android tablette şarj sorunu nedeni

  1. Tableti düzensiz şarj etmek. Örnek olarak sık sık dolmadan çıkarmak.
  2. Sık sık şarja takmak. Pil ömrü denilen bir kavram var. Her pil belli bir adet şarj etme ömrü vardır.
  3. Orjinal olmayan cihazlarla şarj etmek.
  4. Orjinal pil kullanmamak.
  5. Ani voltaj olan bir yerde kullanmak. Toprak hattı olmayan prizlerde yüksek gerilimli cihazların kullandığı prize takmak.
  6. Şarj soketine zarar verme.
  7. Şarj aletinin kablosunda temassızlık sorunu.
  8. Şarj cihazında arıza olabilir. Belli bir düzeyde parçanın zarar görmesi sonucu olası sıkıntılar çıkabilir.
  9. Yazılımında hata olması
  10. Nadirde olsa virüs erken şarj bitimine neden olabiliyor.

Android tablette şarj sorunuAndroid tablet şarj olmuyor

Tablet şarj sorunu için çözüm

Bataryada her hangi bir sorun olmadığından eminseniz, sorunun çözümü için yapmanız gereken bir kaç seçenek olabilir. Tabi bunlar kesinlikle sorununuzu çözecektir diye bir şey demiyoruz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Başka bir Amberi yüksek bir şarj aletiyle deneyin.
  • Hard reset atılması belki hatanın kaynağını yok edebilir.
  • Sıfırdan yazılım yani ROM atma dediğimiz işlemi kesinlikle denemeniz gerekebilir.


Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2019, 02:33

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir