ADA coin nedir, nereden ve nasıl alınır?

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

ADA, coin listesinde üst sıralarda yer alan ve son yıllarda popüler olan kripto para birimlerinde biri. ADA almak ve satmak isteyenlerin her borsada işlem yapmamalıdır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

ADA, Cardano platformunun kripto olarak adlandırılan para birimidir. ADA isminin ilk bilgisayar programcısı Ada Lovelace’ten geldiği bilinmektedir.

Cardano platformu, Ethereum kurucu ortaklarından birisi olan Charles Hoskinson tarafından faaliyete geçirilmiştir. Platformun 2015 yılında geliştirilmeye başlandığı, piyasaya ise 2017 yılında girdiği bilinmektedir. Haskeell programlama dilinde kodlandığı bilinmektedir.

Alım satım işlemleri, pek çok kripto para platformu üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Türk parası ile işlem yapmak isteyenlerin ise TRY ile alım satım imkanı tanıyan bir platformu tercih etmesi gerekmektedir. Paribu ve Binance.tr platformları kripto para borsası olarak TRY ile ADA alım hizmeti vermektedir. Alım satım işlemi için izlenmesi gereken adımlar ise şu şekilde sıralanabilmektedir:

İşlemlerde bir kripto para borsasına kayıt olmanız gerekmektedir. Ardından kimliğinizi doğrulamanız gerekmektedir. Kimlik onayı işlemleri işlem güvenliğiniz için en önemli adımdır. Bu nedenle 1 saati bulabildiği bilinmektedir. Açmış olduğunuz hesap cüzdanınıza girmeniz ve TRY yatır seçeneğine tıklamanız gerekmektedir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Hesabınıza para yatırdıktan sonra piyasalardan veya kolay al / sat seçeneklerinden satın alma işlemini gerçekleştirebilmeniz mümkündür.

Kolay al sat yaparken dikkat edilmesi gerekenler

Al sat ile kripto alırken dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • Markette yer alan emirler kullanılarak işlem gerçekleştirilmesi gerekmektedir.
  • En düşük fiyatı teklif eden satıcı ile eşleşme gerçekleştirilmektedir.
  • İşlemler anlık olarak gerçekleştiği için market ekranında yer alan değerlerin tahmin değerler olduğunu unutmamak gerekmektedir.
  • Aktarım yaparken yanlış adrese gönderimde coin’ ler üzerindeki erişiminiz tamamen kopabilir. İlk defa yapacaklar tecrübeli kişilerden yardım almalarını tavsiye ederiz.

Güvenlik konusunda da dikkatli olunması gerekiyor. Kullandığınız cihazın ve bilgisayarın yeterince güvenliği olduğundan emin olmadan işlem yapılmaması önerilir. Her zaman kendini güncelleyen, hem iç hem dış etkenlere karşı gerçek zamanlı koruma sunan antivirüs programı tercih edilmeli. Tarayıcı üzerinden işlem yapanların koruma programlarının sunduğu korumalı tarayıcı özelliğinden yararlanmalarını öneriyoruz.

Piyasadan alım yaparken dikkat edilmesi gerekenler şu şekildedir:

  • Birim fiyat, güncel ADA fiyatı doğrultusunda belirlenmelidir.
  • Güncel ADA fiyatı ile birim fiyatın birbirine yakın olması, işlemlerin hızlı gerçekleşmesine imkan tanımaktadır.

ADA coin nedir, nereden ve nasıl alınır?


Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2021, 18:16

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak