Google Play Store system error 495 hatası çözümü

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Android system error 495 nedir? Telefona bir uygulama yüklerken ya da Play Protect açarken Google play store system error 495 hatasıyla karşılaşabilirsiniz. Çözümü için!

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google Play Store system error 495 nedir? System error 495, hatası genelde ya virüs bulaşan telefonda veya telefonun yazılımında görülen sorundan dolayı meydana gelir. Bazende uygulama çakışmasında çıkabiliyor. Telefondan bir işlem yaparken veya uygulamalara girerken “system error 495” sorunu ile karşılaşılabiliyor. Bunun kesin nedenide atılan ROM kaynaklı. Bu tarz hatalar genelde Çin malı denilen replika telefonlarda görülüyor. Birde kullanıcıların farklı yükledikleri ROM’ lar ve orjinal olmayan yazılımlardan çıkabiliyor. 

Android system error 495 çözümü

ROM atarken orjinal olmasına özen gösterin. Birde yazılımı yüklediğiniz bilgisayarda virüs varsa telefona bulaşma ihtimali yüksek olabilir. Yazılımızda bu sorunla karşılaşıldığında yapılması gereken 4-5 adımı anlattık. Sorunun kesin çözümü cihazı sıfırlama veya sıfırdan orjinal ROM atma.

  • Hata ilk alındığında telefonu kapatıp sonra açıp tekrar aynı işlemi deneyin.
  • Play Protect’ de bu hata görülüyorsa büyük ihtimal telefonda virüs var. Bu hata Play Protect açmaya çalıştığımda çıkıyor diyenler güncel bir virüs taraması ve malwarebytes ile tarama yapınız. Hata güvenlik tehditleri karşı tara seçeneğini açarken çıkar.
  • Google Play hizmetlerine girip “durdurmaya zorla”, “devre dışı bırak” seçeneklerine dokunun.
  • Google Play hizmetleri ve Play Store’ den “tüm verileri temizle” yapınız. Uygulamalardan…
  • Uygulamalar ayarlarından Play Store’ yi tıklayıp verileri sil ve durdurmayı zorla yapınız. Kaldır varya tıklayınız.
  • Yukarıdaki işlemler yapıldıktan sonra telefonu yeniden başlatılsın.
  • Fabrika ayarları veya hard reset atınız.
  • Sıfırdan ROM atılsın.

Google Play Store system error 495 hatası çözümüsystem error 495 nedirGoogle Play Store system error çözümüsystem error 495 nedir


Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2018, 09:42

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir