Apple kablosuz kulaklıkların işlevini artıran Yenilikler

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Apple’ dan kablosuz kulaklıkların işlevini artıracak bazı yeniliklere yer verdi. iPhone 7 modeli ile birlikte satışa sunduğu kablosuz AirPods üzerinde bazı yeniliklere gidiyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Teknoloji devi Apple, son çıkardığı İphone 7 serisi ile birlikte piyasaya sürdüğü kablosuz kulaklık AirPods üzerinde işlev arttırıcı yenilikler peşinde. Kullanıcılar tarafından benimsenen ve kulaklık kabloların dolaşması veya bir yerlere takılmasının önüne geçen kablosuz kulaklıklar Bluetooth özelliği ile çalışıyor. Buna karşın hem yeni bir teknoloji olması hem de üretiminde çok fazla özellik barındırmaması da kullanıcıların en çok eleştirdiği noktaların başında geliyor. Eleştirileri dikkate alan Apple ise yeni sürümle birlikte kablosuz kulaklıklara kontrol özelliği de eklemeyi planlıyor. Bu şekilde ilk sürümden farklı olarak kullanıcılar, yeni kulaklıkları kontrol edebilme seçeneğine sahip olacaklar.

iOS 11 bu sorunlara çare olabilecek mi?

Kullanıcılar tarafından merakla beklenen cihaz güncellemesi İOS 11 ile bu sorunların aşılması umut edilirken birçok kullanıcı ise bu güncellemelerin kulaklıkların kontrol sorunlarına çare olamayacağını düşünüyor. Teknoloji sitelerinin birçoğu ise gelen güncellemenin kulaklıkların çift dokunma hareketlerini ayarlayabilme özelliği ile geleceği konusunda hemfikir.

Gelmesi beklenen çift dokunma özelliği ne getiriyor?

İOS 11 ile kulaklıklara çift dokunma özelliğini daha fonksiyonel hale getiren bir güncelleme beklenirken önceki sürümde olan çift tıklama özelliği Sesli Komut ile Oynat/Duraklat seçenekleri arasında seçim yapmakta zorlanıyordu. Yeni güncelleme ile bu sorunu ortadan kaldırmanın yanı sıra seçim kullanıcıya ait hale getiriliyor. Bu sayede kulaklıklar aracılığı ile telefona dokunmadan 4 farklı işlem yapmak mümkün oluyor.

Eylül ayı içerisinde yayınlanacak olan sürüm İphone 7 kullanıcıları tarafından sabırsızlıkla bekleniyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
ETİKET:
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak