Covid üçüncü doz aşı gelecek ay başlıyor

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Covid 19 için üçüncü doz aşılamaya yarın başlanıyor. Fahrettin Koca tarafından yeni süreçle alakalı açıklama geldi. Bir kaç sebepten dolayı takvim değişiyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bugün Bilim Kurulu toplandı ve yeni aşı takvimi açıklandı. Bakan Koca startı verdi ve gelecek ay 3. doz aşıyı hak edenleri duyurdu. Artı bu aralar “Delta varyantı” salgını içinde açıklama yapıldı. 

Şu ana kadar yapılan aşı miktarı açıklayan Bakan’ ın ek doz için hangi yaş grubu ve başka kimleri kapsayacağını detaylı açıkladı. Sağlık çalışanlarının yanı sıra 50 yaş üstü öncelik sıralamasında yer alıyor.

Yeni tip virüs nedeni ile aşı takviminde değişiklik yaşanıyor. İki doz aşı arasında geçen süre ve Corona olanların aşı süreci yeniden yapılandırılıyor. 

Aşı firmaları konusunda bir kısıtlamaya gidilmeden yeni aşılama süreci başlıyor. Yarın itibaren önceliği olan gruplar randevu başvurusunda bulunabilecek. Mevcut yapılan aşı doz miktarı 50 milyona ulaştı. Önümüzde 2. doz zamanı gelenler içinde hızla devam edilecek. Günde tahminen 1-2 milyon aşı hedefleniyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Gelelim önceden virüs bulaşanların durumuna. Normalde yakalananlar 6. ayını doldurduğunda randevu alabiliyordu. Bu süre 3 ay olarak değiştirildi. Böylece antikor oranı daha yüksek seviyelerde olacağından daha iyi koruma sağlayabilir. Yeni tip virüsten dolayı bazı değişimler yaşanabilir.

Biontech olanlar içinde önemli bir açıklama var. 2. Doz için 4 hafta geçtikten sonra randevu alınabilecek. Henüz bazıları daha birinci aşıyı dahi yaptırmadıklarını duyuyoruz. İçeriğinin ve sonrasında ne gibi şeylerle karşılaşılacağının bilinmemesi nedeni ile aşıyı şüpheli olarak görenler var.

Covid üçüncü doz aşı gelecek ay başlıyor

Bu arada aşı yaptıranların bazılarında ateşlenme, halsizlik ve hafif kalp ağrısı gibi rahatsızlıklar görülebiliyor. Bu çoğunlukla Alman aşısında yaşanıyor. Çin aşısı yani “Sinovac” için henüz gözle görülür bir rahatsızlık duymuyoruz. Tabi Alman aşısının koruyucu özelliğinin daha yüksek olduğunu söylemeden geçmeyelim.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir