Facebook Gizlilik Seçeneklerini Güncelledi

Andronova
Yazar Andronova 4 Minimum Okuma

Facebook’ tan reklamlar için yeni bir güncelleme yayınlandı. Artık tüm kullanıcılardan izinsiz bir paylaşım yapılamayacak. Profil bilgileri ve bazı paylaşımlar artık herkese açık olmayacak.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Facebook’ ta yaşanan kullanıcı bilgilerinin servis edilmesi skandalı sonrası Facebook ara ara bazı iyileştirmeleri yayınladı. Şimdi de yeni bir güncelleme ile artık kullanıcılara bazı önemli veriler için onay alınacak.

Geçtiğimiz haftalarda Facebook’ un kurucusunun yasalar önünde ifadesinin alınması ile başlayan araştırmalar şu an hala devam etmekte. Bu sorundan dolayı Facebook büyük bir kayıp yaşadı. Sonrasında önemli bazı değişimlere gitti.

Avrupa birliğinin tüzüğünde yer alan yeni gizlilik politikaları kapsamında yapılan yenilikler Facebook’ a yansıdı. Artık dünya genelinde kullanıcılara, verilerin nasıl kullanılacağı sorulacak. Peki yeni gizlilik planı nedir? Yeni reklamları engelleme politikası nedir?

Facebook gizlilik seçeneklerini güncelledi
Facebook gizlilik seçeneklerini güncelledi

Facebook Reklam Ayarları Yenilendi!

Reklam ayarları ve gizlilik ayarları değiştir. Yeni düzenlemeye göre bazı değişimleri sizlerle paylaşmak istedik.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

İş ortaklarından alınacak bilgilere dayalı reklamlar: Kullanıcılara reklamlarla ilgili bilgilerin gözden geçirmeleri ve bu verilerin kullanıp ya da kullanılmaması seçeneği sorulacak.

Facebook profil bilgileriniz: Profilde din, siyasi ve ilişki durumları paylaşıma açıksa, Facebook tarafından kullanıcılara yine de bu bilgilerin paylaşıma açık olup olmayacağı sorulacak.

Facebook’ ta yüz tanıma teknolojisi için izin: Yüz tanıma teknolojisi artık isteye bağlı kullanılabilecek. Bunun içinde kullanıcılarından izin isteyecek.

Gençler için özel reklam sınırlandırması: Yeni düzenlemede reklamlar da gençlerin hesapları kısıtlı olacak. Paylaşımlar herkese açık olmayacak. Doğum tarihi ve doğum yeri gibi bilgiler herkese açık olamayacak şekilde bir dizi gizlilik önlemleri alındı. 18 Yaş altı içinde yüz tanıma sistemi kapalı olacak.

Bir diğer önemli hamlede 13 ve 15 yaş arasındaki kişilerde sınırlı paylaşım olacak. Reklamlar daha az gösterilecek. Kişiselleştirme daha az olacak. 

Yeni düzenleme ile artık Facebook, kullanıcıların hizmetlerle ilgili sorduğu sorulara yanıt verecek. Yine kullanıcı bilgilerini reklam verenlere satılmayacağına taahhüt verecek.

Facebook Gizlilik Seçenekleri

Facebook, milyonlarca kullanıcının sosyal bağlantılar kurduğu, içerik paylaştığı ve etkileşimde bulunduğu popüler bir sosyal medya platformudur. Ancak, kullanıcılar için önemli olan bir konu da gizliliktir. Bu makalede, Facebook gizlilik seçeneklerini anlamak ve bilgilerinizi koruma stratejilerinizi optimize etmek için bazı temel bilgiler sunacağız.

**1. Profil Gizliliği Ayarları:

  • Gönderiler: Gönderilerinizin kimler tarafından görülebileceğini belirleyebilirsiniz. Herkes, Arkadaşlar, Sadece Ben gibi seçenekler mevcuttur.
  • Arkadaşlar Listesi: Arkadaşlar listenizin herkese açık olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

**2. Kişisel Bilgilerin Kontrolü:

  • Hesap Bilgileri: Kişisel bilgilerinizi düzenleyebilir ve kimlerin bu bilgilere erişebileceğini seçebilirsiniz.
  • İletişim Bilgileri: Telefon numaranız ve e-posta adresiniz gibi iletişim bilgilerinizi kontrol edebilirsiniz.

**3. Gizlilik Kontrolleri:

  • Gönderi Denetimleri: Gönderilerinizi kimin görebileceğini belirlemek için gönderi denetimlerini kullanabilirsiniz.
  • Hikayeler ve Aktivite Günlüğü: Hikayelerinizi ve aktivite günlüğünüzü kontrol edebilir ve kimlerin bu içeriklere erişebileceğini belirleyebilirsiniz.

**4. Etiketleme Kontrolleri:

  • Fotoğraf ve Gönderi Etiketleme: Başkalarının sizi fotoğraf ve gönderilerde etiketlemesini kontrol edebilir ve bu etiketlemelerin sizden önce onaylanmasını sağlayabilirsiniz.

**5. Uygulama ve Web Sitesi Kontrolleri:

  • Uygulama İzinleri: Facebook ile bağlantılı uygulamalara verdiğiniz izinleri gözden geçirebilir ve yönetebilirsiniz.
  • Giriş ve Şifre Ayarları: Facebook ile diğer platformlarda oturum açma ve parola güvenliği ayarlarını kontrol edebilirsiniz.

**6. Hesap Güvenliği:

  • İki Faktörlü Kimlik Doğrulama: Hesap güvenliğinizi artırmak için iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğini etkinleştirebilirsiniz.
  • Şüpheli Oturumlar: Hesabınıza yapılan girişleri kontrol ederek şüpheli aktiviteleri tespit edebilirsiniz.

**7. Reklam Ayarları:

  • Reklam Kişiselleştirme: Facebook tarafından size gösterilen reklamları kişiselleştirmek için reklam tercihlerinizi düzenleyebilirsiniz.
  • Reklam Ayarları: Reklam hedefleme ayarlarınızı kontrol ederek reklamların sizi nasıl etkilediğini yönetebilirsiniz.
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir