Microsoft, yeni tarayıcısı Edge’i en iyi kullanım deneyimini sunacak şekilde hazırlıyor. Edge tarayıcısıyla kullanıcılara sunulacak yeniliklerin kapsamı yeni bir görünümü, yeni bir render motorunu ve yeni bir güvenlik sistemini içeriyor.
Edge geliştirici ekibi, Microsoft‘un geliştiriciler için düzenlediği konferansta yeni tarayıcı ile birlikte gelecek ve eskide kalacak bazı özellikleri açıklamıştı. Buna göre , Microsoft Edge tarayıcısında ActiveX ve Browser Helper Objects (BHO) gibi yerleşik tarayıcı teknolojileri artık kullanılmayacak. ActiveX ve BHO nun kaldırılmasıyla tarayıcı, üçüncü parti sistemlerin sebep olduğu tehditlere karşı daha güvenli hale getiriliyor.
Geliştiricilerin kullandığı HTML5 ve CSS kodlama standartlarında da değişiklik yapılacak, özel ön ekler kullanmak yerine direkt web standartlarının kodlanabileceği bir yenilik getiriliyor. HTML/JavaScipt tabanlı uzantı bağlantılarına sınırlamalar getirilerek sistemin daha kontrollü olması sağlanıyor.
Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre yeni tarayıcı içinde Flash yapılanması bulunacak. Ayrıca yerel PDF oluşturma desteği sunulacak.
Microsoft Edge aynı zamanda Universal Windows App’i de kullanıma sunmuş durumda. Universal Windows App sayesinde kullanıcılar, Microsoft Mağazasından güncellemeleri alabilecekler.
Microsoft yeni tarayıcısında ön plana çıkardığı güvenlik sistemleriyle web tehditlerini minimuma indirmeyi amaçlıyor. Çok daha güvenli olacak şekilde yapılandırılan Edge tarayıcısı belirli dönemlerde yeni güncellemeler alarak yapısını güçlendirmeye devam edecek.