Asus DSL-AC51 modem kurulumu + kablosuz

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Asus DSL-AC51 750 Mbps VDSL2 modem kurulumu ve PPP kullanıcı bilgileri hakkında hazırladığımız teknik yazımızın sonrasında kablosuz kurulumu yer almakta.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Modem kurulumundan önce kablo bağlantılarını kontrol ediniz. Erişim sorununda ethernet girişlerinde ve kablonun sorunsuz çalıştığından emin olunuz. “PPP kullanıcı adı” (Superonline veya Türk Telekom) ve şifresini size verilen evrakta bulacaksınız. Eğer kayıp ise nereden hizmet alıyorsanız oranın müşteri hizmetlerinden bilgi alınız. Asus DSL-AC51 modem kurulumu ve Asus DSL-AC51 kablosuz kurulum için aşağıdaki resimli anlatımı inceleyelim.

İsteyen “Kurulum sihirbazı” ile otomatik tüm adımları teker teker ulaşabilir. Biz yinede manuel kurulum ve wifi ayarlarına yer verdik.

Asus modem kurulumu

1. PC tarayıcısı Chrome olabilir veya Mac gibi sistemlerde Safari üzerinden boş satıra 192.168.1.1′ den veya 192.168.1.254 yazarak kurulum ekranına geçin

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

2. Arayüz ekranına ulaştıysanız her zaman admin kullanıcı adıdır ve şifre bazen değişken olabiliyor. Genelde admin, turknet, turkteleko ve superonline. Bu farklılığın mantığı modemin satın alındığı yerle alakalı. Parola değiştirilmiş ise modem resetlemenin sorunu çözeceğiniz belirtelim.

3. Kurulum ekranına “WAN” ile ulaşın.

Asus DSL-AC51 modem kurulumu + kablosuz

4. “Aktarım modu” VDSL” olarak seçilecek.

Asus modem kurulumu

5.  PPP adına ve parolasına hizmetin alındığı yerden verilen bilgiler yazılacak. Örnek andronova@turk.net

Asus DSL-AC51 750 Mbps VDSL2 kurulumu

6. Kapsülleme moduna PPPoE olan yazılacak

7. “VLAN ID” 35 ve “MTU” ise 1492 olacak. 

Asus DSL-AC51 kablosuz kurulum

“WPA2 Personel” ve WPA anahtarına ise belirlemek istediğiniz wifi şifresini yazınız. Uyarı olarak tüm işlemlerde Türkçe karakterler kullanılmaması gerekiyor.

Asus DSL-AC51 kablosuz kurulum


Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2019, 00:11

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir