Twitter direkt mesaj DM nasıl kapatılır

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Twitter direct message yani DM kapatma nasıl yapılır? Twitter' dan sık sık direct mesajı geliyor mesaj almak istemiyorum ve en DM engellemek istiyorum diyorsanız haberi okuyun.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Twitter‘ da özellikle 1-2 yıldır direct mesaj kullanılarak dolandırıcılık yöntemleri denenmekte. Bu mesajı hazırlayanlar ve sahte web sitesi hazırlayanların attığı oltaya gelenlerin sayısı az da olsa kazanç çok olduğundan mıdır nedir hız kesmeden bu yöntemlere devam ediliyor. Tabi sadece fake web sitesiyle değil mesaja yerleştirdikleri trova atı virüsüyle de veri hırsızlığı yapılmakta.

Twitter DM almak istemiyorum çözümü nedir? Bu haberde görüntülerini aldığımız DM engelleme adımlarının yanı sıra DM bildirimleri de engellenebilir. Öneri olarak rahatsız edici mesaj sahiplerinin hesaplarını engellemeniz. Yani kişi engelleme yapılırsa daha iyi olur.

Twitter DM nasıl engellenir?

Hesaptan profil resminize dokunun. Yan tarafta açılan bölümde “ayarlar ve gizlilik” sonrasında “gizlilik ve güvenlik” yazan yere giriniz. Direct mesajlar başlığı altındaki birinden mesaj al kapatınız. Sonra geri dönüp “bildirimler” yazan yere girip buradaki “anlık bildirimler” seçeneğine dokunup gerekli düzenlemeyi yapınız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Twitter direct mesajları açmak için yine aynı yönergeyi takip ediniz. Tekrar uyaralım bu yöntemi kullanarak çok sayıda dolandırıcılık işleri görümekte. Bunlara bazen yer vermekteyiz. Özellikle Halkbankası markasını kullanarak yapılan zararlı içerik ve sahte web sitesi çok popüler yöntemlerden biri oldu.

Dikkat! Gelen mesajlardaki tıklama teşviklerinden uzak durunuz. Gönderilen kişi bilgisinde sanki gerçekten kurumdan geliyormuş izlenimi verilmekte. Ama detaylarını incelediğinizde bir yere bağladıkları görülmekte. Attıkları mesajlarda verilen link tıklandığında sahte site açılıyor. Buraya banka bilgilerini girmeniz isteniyor. Sonra telefonunuza gelen onay kodunu yazmanız isteniyor. Bu bilgileri alan dolandırıcılar anlık işlemler yapıyor.

Twitter direkt mesaj DM nasıl kapatılırTwitter DM nasıl kapatılırTwitter direkt mesaj nasıl kapatılırTwitter direkt mesaj kapatmaTwitter dm kapatmaTwitter dm mesajları kapatmagelen mesajları engelleme

Twitter DM mesajları nasıl engellenir ve kişi engelleme öneri yazımıza cevap vermek için yorum bırakın. DM durdurmak için bildir seçeneğini kullanabilirsiniz.

DM durdurmak için bildir

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir