WhatsApp uygulamasını şifreleme

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Mesajlaşma uygulamaları içerisinde en popüler olan whatsapp uygulamasına şifre konabilir mi? Whatsapp'da özel mesaj ve medya dosyalarımızı nasıl koruyabiliriz?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

WhatsApp artık neredeyse en çok kullandığımız uygulama oldu. Artık sesli görüşmelerimizi bu uygulamadan dolayı yazılı yapar hale geldik. Zaten telefondan sms atma bu uygulama ile neredeyse yok oldu. Bu kadar popüler olan mesajlaşma uygulaması WhatsApp her geçen gün kendini yenilemektedir. Gelişen WhatsApp uygulamasında sesli görüşme, mesajlaşma, medya alışverişi gibi birçok fonksiyon yapılabilmektedir.

Yukarıdaki durumlardan dolayı çok özel görüşmelerinizin başkalarının eline geçmemesi için WhatsApp uygulamasına şifre koymanız gerekmektedir.

WhatsApp uygulamasına şifre ekleme

WhatsApp uygulamasını şifreleme

WhatsApp uygulamasında bulunan mesajlarınızı iki farklı yöntem ile koruyabilirsiniz. Bunlardan birincisi telefonunuza parola koymak diğeri ise WhatsApp uygulamasına şifre koymaktır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bu seçeneklerden aslına bakarsanız en güvenilir olanı uygulamaya şifre koymaktır. Çünkü bazı zamanlarda telefonunuzu kullanması için başkalarına verdiğinizde yine WhatsApp uygulamasına erişebilirler. Peki özel görüşmelerinizin yer aldığı WhatsApp uygulamasına şifre nasıl konur ?

Burada sunacağımız çözüm önerileri kullandığınız telefona göre farklılık göstermektedir. iOS işletim sistemine farklı android işletim sistemine farklı yöntemler uygulanmaktadır.

Android için; Akıllı telefonlarınız da varsayılan olarak gelen herhangi bir şifreleme uygulaması bulunmuyorsa dışarıdan bir uygulama yüklemeniz gerekmektedir. Android telefonlar için google play storede yer alan en popüler şifreleme uygulaması Smart AppLockdur.  Bu uygulamayı telefonunuza kurunuz. Uygulamayı kurduktan sonra çalıştırdığınızda parola ekranı karşınıza gelecektir. Bu bölüme varsayılan şifreyi girerek devam ediniz. Varsayılan şifre 7777’dir. Ardından uygulama içerisinde bulunan ayarlar bölümüne giriş yapınız. Şifre ve Desen bölümünden istediğiniz şifreyi oluşturunuz. Bu işlemlerden sonra son adım olarak uygulamalar bölümüne WhatsAp’ı ekleyerek belirlediğiniz şifrenin WhatsApp’ta geçerli olmasını sağlayabilirsiniz.

iOS için: iPhone telefon modellerinde WhatsApp uygulamasına AppStore’den uygulama yükleyerek şifre koyamazsınız. Apple dışarıdan herhangi bir uygulamanın böyle bir müdahale etmesine güvenlik nedeniyle izin vermemektedir. Bundan dolayı iPhone telefon modelinizde şifre koymak için uygulama yükleme işlemini yapamazsınız.

WhatsApp şifreleme

Yukarıdaki yöntemler haricinde WhatsApp uygulaması üzerinden de bir güvenli giriş oluşturabilirsiniz. Aşağıda yapacağınız işlem bütün akıllı telefon modellerinde uygulanmaktadır.

WhatsApp  > Ayarlar > Hesap > İki adımlı doğrulama > Etkinleştir


Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2017, 23:09

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir