
Bilgisayar teknolojileri hem donanım hem de yazılım alanında baş döndürücü bir hızla gelişmekte ve değişmekte. Eskiden bilgisayar ile büyük uğraşlar sonucu yaptığımız işlemleri sadece bir kaç tık ile hatta sözlü komutlar ile gerçekleştirebiliyoruz.
Giderek daha da kullanıcı dostu bir hal alan bu sistemlerde ne kadar gelişme olursa olsun mutlaka ufak tefek sorunlar ile karşılaşmaktayız ve bu sorunların çözümleri yine basit yöntemler ile çözülebilmekte.
İlk kurulum: Windows 10 işletim sistemini bilgisayarınıza kurup ilk defa çalıştırdığınızda masaüstü simgelerinin olmadığını görürsünüz. Kişisel özelleştirmeye imkan tanıyan bu özellik ile istediğiniz masaüstü simgesini yerleştirmek için basit bir kaç adım yeterlidir.
Windows 10 masaüstü simgeleri çıkmıyor
Bunun işlemi gerçekleştirmek için, masaüstünde boş bir alanda sağ tıklama yaparak açılan menüden kişiselleştir sekmesine tıklıyoruz. Karşımıza çıkan pencerede ise temalar sekmesine tıklamak ve masaüstü simge ayarlarını seçmek izlenecek diğer adımdır. Açılan küçük pencereden masaüstü simgelerinden (bilgisayar, kullanıcı dosyaları, geri dönüşüm kutusu, ağ ve denetim masası) hangisini görmek istiyorsak onların kenarındaki kutucuğu işaretleyerek tamam butonuna tıklamamız yeterli olacaktır.
Kullanıcı kaynaklı sorun: İlk kurulumdan sonra kullanıcı kaynaklı sebeplerden kaybolan kaybolan masaüstü simgelerini geri getirmek için ise masaüstünde sağ tıklama yapılır, açılan pencereden, görünüm sekmesine tıklanır. Son işlem olarak da masaüstü öğelerini göster sekmesine tıklanarak, simgelerin yeniden masaüstüne görünmesi sağlanır.
Windows 10 masaüstü simgeleri gelmiyor, masaüstü simgeler açılmıyor sorunu, simgeleri küçültme ve simgeleri değiştirme için kesin çözüm olarak aşağıdaki yöntemi deneyiniz. Sistemsel bir sorun varsa diğer seçeneği yani yöntemi deneyiniz.
Windows 10 masaüstü simgeleri kayboldu kesin çözümü
Bu sorunun kesin çözümü sistem geri yükleme. Tabi eğer sistem geri yüklemede sorun yoksa. Başlat menüsüyle sistem geri yüklemeyi çalıştıramıyorsanız aşağıdaki komutla çalıştırabilirsiniz. Sorunsuz bir tarihi seçip geri dönüş yapınız. Eğer sorunun olmadığı bir tarihi göremiyorsanız aşağıda başka geri dönüş noktalarını göstermek için ilgili seçeneği işaretleyiniz.
Klavyeden Windows pencere simgesine basılı tutunuz sonra "R" tuşuna basıp çekiniz. Geri yükleme komutu aşağıdaki görselde yazmakta.
Not: Bu adımlar Windows 8.1 ve Windows 7 içinde geçerli. Birde bazen bilgisayara virüs bulaşmışsa sistem geri yüklemenin çalışmadığı görülmekte.
Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2018, 13:45
Arkadaşım yardım Facebook açamıyorum