YouTube Açılmıyor Hatası ve Çözümü

YouTube uygulamadan açılmıyor sorunu zaman zaman tarayıcı üzerinden hatta televizyondan da açılmayabiliyor.

Andronova
Yazar Andronova 8 Minimum Okuma

Tablette ve telefonda YouTube açılmıyor hatası her dönem yaşanır. Videolar dönüp duruyor ve beklediğinizde karşınıza siyah ekranla bir uyarı metni gelir. Böyle durumlarda biz ya genelde olan bir şeyle izah ederiz, ya da kullanılan sistem ve internetle alakalı olacağını düşünürüz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

YouTube, Google’ nin en önemli kazanç kapılarından biri. Dünya da en çok tercih edilen video sitesi. Son yıllarda aynı zamanda canlı yayınlarla da önemli gelişmelere imza attı. Her ne kadar büyük olsa da yine çok sayı da video siteleri bulunmakta. Hatta Facebook’ ta video izlenme oranının yoğun olduğu sitelerden biri. Yazımızda, YouTube açılmıyor neden açılmıyor sorununu ele alacağız. Buradaki işlemlerin bazılarında farklılık gösterebilir. Normalde aynı mantıkla işlem yapılır ama arayüz farklılığından dolayı değişken bir hale dönüşebiliyor. Yine de Xiaomi telefonda uygulayacağınız adımları bir Samsung telefonda da geçerli olacaktır.

YouTube Açılmıyor Sorunu

YouTube dışında çok sayıda uygulamanın açılmadığı görülebiliyor. Hatta tarayıcı ile (Google Chrome, Safari…) denendiğinde dahi aynı sıkıntıyla karşılaşılabiliyor. Oynatma sorunu yaşıyorsanız, örnek oynatırken dönüp duruyor ise, kesin nedenini ancak olası nedenlerin denenmesiyle çözüme ulaşılacağını düşünüyoruz. Bazen hata mesajları ekrana gelmeden direk boş bir görüntü ile sonuçlanabiliyor. Burada çözüm için en etkili yöntem güncellemeleri kaldırma olabiliyor.

DİKKAT: Bir işlem yapılmadan önce, bu durumun kısmi bir sorun mu yoksa genelde yaşanıyor olma ihtimalini değerlendirmenizi şiddetle öneriyoruz.

  • Televizyondan veya telefondan kaldırmak için Google Play’ ı açın,
  • Üstte uygulamalarıma geçin,
  • Uygulamaya dokunun,
  • Güncelleme veya uygulama kaldır yapın,
  • Birde en etkili yöntem güncellemeden sonra video açılmıyor gibi sıkıntılarda eski bir YouTube sürümünün iş yaptığınız gördük. Buradan apkmirror.com/apk/google-inc/youtube telefon sürümlerini deneyin.

Video izlerken sorun yaşıyor musunuz? Yaşayanlar nasıl bir sıkıntıyla karşılaştığını bizle paylaşıp çözüm arayabilirler. Birde bazı eski telefonlarda yardımcı bir oynatma uygulaması gerekebiliyor. Xiaomi’ nin bir iki modelinde sıkıntı yaşandığını gördük.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

YouTube Video Oynatma Sorunu

İşlemlerde sıkıntı yaşayanların birde aynı bölgede yaşayanlarda da aynı şeyler oluyor mu diye araştırmaları gerekiyor.

YouTube giremiyorum sorunu bazılarında işlem yaptıkları cihazdan kaynaklı, bazen bölgelerde görülen bir hata ve ülke genelinde oluşan sıkıntılar neden olabiliyor.

YouTube ve farklı bir platformda video oynatma da sorun yaşıyorsanız ilk önce yapılması gerekenleri sırasıyla yazdık. Eğer hala sorunla karşılaşıyorsanız destek hattı üzerinden yardım talep edebilirsiniz. www.andronova.net

Olası nedenleri aşağıda ekledik ve çözümleri yazının devamında yer alıyor. Bu durum belki genelde olan bir hata diyebiliriz ama önce bunu doğrulamamız gerekiyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • İşlemlere başlamadan önce çevrenizde olanlarda sorun var mı diye sormanızı kesinlikle öneriyoruz.
  • Genelde veya sadece sizde varsa da yine bu adımlardan bazıları iş görebilir. Genelde olan durumlarda dns ile veya vpn ile çözüm aranabiliyor.

YouTube Neden Açılmıyor

Deneme sıralamamızda önce olası sorunları ele alacağız, sonra çözümü ve son olarak öneri yazımıza bakacağız.

  1. Genelde bir sıkıntının çıkmış olması daha yüksek bir ihtimal.
  2. TV veya telefonu kapatıp açınız.
  3. Farklı bir telefondan veya cihazdan deneyin.
  4. Farklı bir internet ağından deneyiniz. Belki ağda engelleme veya kısıtlı profil olabilir.
  5. Birden çok kişiyle görüşüp analiz ediniz.
  6. Tarayıcı üzerinden denemekte fayda var.
  7. Türkiye’ den engelleme, erişim arızaları ve ülke dışı arızaların çıkması da mümkün.

YouTube Açılmıyor Nasıl Düzeltilir?

YouTube uygulamada açılmıyor veya televizyonda açılmıyor ise, bu soruna neden olan etkenler birbirinden farklı olma durumları söz konusu. Genelde gözlemlenen bir sorun yoksa, uygulanacak ilk adımlar tüm cihazlarda aynı olmakta. Konumuz, video açılmıyor ve YouTube açılmıyor sorununa aynı adımları önermekte.

YouTube Açılmıyor Adım 1

Yukarıdaki adımları takip ederek ve sonrasında aşağıdakilerle devam ederek bir çözüm getirebiliriz. Tabi YouTube’ da genel bir sorun yoksa!

  • Durmaya zorla (durdurmaya zorla)
  • Güncellemeleri kaldırılması.
  • Ön bellek silinmesi.
  • Verileri temizleme.
  • Cihazın tarihi yanlış olma olasılığında bazı kullanım sıkıntıları çıkacak. Örnek internete dahi bağlanmada sıkıntı çıkacak.
  • Son olarak yukarıdakiler işe yaramazsa YouTube’ un eski sürümlerinden birinin kullanılması.
  • Uygulamanın ayarlarına giderek ön belleği sil ve verileri sil yapınız.
  • Yine aynı bölümdeki güncelleme veya verileri sil yapmanız gerekiyor.

Ön belleği, verileri ve güncellemeleri kaldırma adımlarını anlattığımız resimli örnekleri aşağıya bırakıyoruz.

YouTube açılmıyor 2019
YouTube açılmıyor hatası ve çözümü
YouTube video açılmıyor 2018
YouTube videolarınız açılmıyor mu?
YouTube çalışmıyor
Güncellemeleri kaldırarak çözün

YouTube Açılmama Sorununda Yapılacaklar Adım 2

Çözümde kullanılacak işe yarayacak konuları aşağıda paylaştık. Burada yer alanların hepsinde resimli anlatımın olduğunu belirtelim.

  1. TV veya cihazla uygulama arasındaki uyumsuzluk sorunu.
  2. Cihazın veya Smart TV’ nin yazılımının eski olması.
  3. Eski bir Youtube sürümünün bilgisayardan indirilip TV’ ye USB üzerinden yüklenmesi.
  4. Telefon veya TV donanımının artık yeni sürümlerde yetersiz kalması. Burada işe yaramayan veya önem arz etmeyen oyun ve uygulamaların kaldırılması iş göerebilir.
  5. Yardımcı uygulama mxplayer kurup onla bir video açıp sonra deneyin.
  6. VPN uygulamalarında çözüm oranı yüksek.

Aşağıdaki öneri yazımıza bakarak televizyonda sorun yaşayanlar için çözüm getireceğini düşünüyoruz. YouTube çalışmıyorsa yine yukarıdaki adımları deneyebilirsiniz. Örnek hiç açılmıyor, beyaz ekran geliyor veya hata mesajı geliyor…

youtube smart tv arama geçmişi silme
Televizyonda YouTube açılmıyor hatası

İnternet Tarafındaki Durumları Araştırın

Bu gibi işlemler devlet tarafından alınan kararlardır ve ülkeye zarar verilecek durumlarda önlem amaçlı engel kararı alınabiliyor. Geçtiğimiz dönemlerde yapılan kısıtlamalarla alakalı bir veri paylaşılmıştı. IDİŞ’ in yayınladığı görüntüler, sosyal medya’ da paylaşım e mesajlardan dolayı devlet tarafından internet kasılarak erişim engelleniyor.

VPN kullanılarak yapılan testlerle herhangi bir kısıtlama uygulanıp uygulanılmadığını öğrenmeniz çok basittir. Tabi önce modeminizi yeniden başlatın ve sonrasında başka bir ağ varsa ona bağlanıp duruma göre bu adımı uygularsınız.

İnternet Erişim Problemi ve Genel Sorunlar

Giriş: Günümüzde internet, günlük yaşantımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Online platformlar, haber kaynakları, eğitim materyalleri ve eğlence için en popüler hizmetlerden biri de YouTube’dur. Ancak bazen, beklenmedik şekillerde YouTube’a erişim sağlayamama gibi sorunlarla karşılaşabiliriz. Bu makalede, YouTube’a neden erişim sağlayamıyor olabileceğinizi ve bu sorunları çözmek için neler yapabileceğinizi ele alacağız.

1. İnternet Bağlantısı Sorunları: En yaygın nedenlerden biri, internet bağlantısının istikrarsız veya zayıf olmasıdır. İnternet hızınızın yeterli olmadığı durumlar, videoların yavaş yüklenmesine veya tamamen açılamamasına neden olabilir.

Çözüm: Modeminizi ve yönlendiricinizi kontrol ederek, internet bağlantınızın sağlam ve istikrarlı olduğundan emin olun. İnternet hızınızı test etmek için çeşitli online hız testi araçları kullanabilirsiniz.

2. DNS Sorunları: DNS (Domain Name System), web sitelerinin IP adreslerine dönüştürülmesi için kullanılan bir sistemdir. DNS ayarlarında bir sorun varsa, YouTube gibi web sitelerine erişimde zorluk yaşayabilirsiniz.

Çözüm: DNS ayarlarınızı değiştirerek sorunu çözebilirsiniz. Genellikle Google Public DNS veya Cloudflare gibi ücretsiz ve güvenilir DNS sunucularını kullanmak işe yarayabilir.

3. Tarayıcı Sorunları: Bazen tarayıcı ayarları veya önbellek sorunları nedeniyle YouTube’a erişmekte zorlanabilirsiniz.

Çözüm: Tarayıcınızın önbelleğini temizlemeyi deneyebilir veya farklı bir tarayıcı kullanarak sorunun devam edip etmediğini kontrol edebilirsiniz.

4. Güvenlik Duvarları ve Antivirüs Yazılımları: Bilgisayarınızda kullanılan güvenlik duvarları veya antivirüs yazılımları, bazen yanlışlıkla YouTube gibi siteleri engelleyebilir.

Çözüm: Güvenlik duvarı veya antivirüs yazılımınızın ayarlarını kontrol edin ve YouTube’un engellenmediğinden emin olun.

5. Ülke Engelleri: Bazı ülkeler, belirli içerikleri engellemek amacıyla YouTube’a erişimi kısıtlayabilir.

Çözüm: Eğer bulunduğunuz ülkede YouTube erişimi engelleniyorsa, bir VPN (Sanal Özel Ağ) kullanarak farklı bir ülkenin sunucusunu seçerek erişim sağlayabilirsiniz.

Sonraki: YouTube ses kayması

YouTube açılmıyor
YouTube açılmıyor hatası 4.7
YouTube uygulamadan açılmıyor nedenleri 5
YouTube açılış testi 4
YouTube açılmıyor sorununu çözme 5
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
2 İncelemeler
  • Unknown says:

    YouTube bende video açınca dönüp kalıyor yardım eder misiniz lütfennnnnnnnn

  • Andronova says:

    Bu durumu neyde yaşıyorsunuz? Daha açıklayıcı bir dille detayları paylaşmanız gerekiyor.

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir