Fuchsia nedir ne işe yarıyor

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Fuchsia nedir, ne demek ve ne işe yarıyor? Fuchsia Os olarak bilinen Google' nin geliştirdiği ve bir ara Android' in gelecekte yerini alacağı söylenen yazılımın adı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Fuchsia hakkında müjdeli haber

Fuchsia nedir? Fuchsia hem bilgisayarlar hem de mobil platform içinde Google’ un geliştirdiği sistem. XDA Developers forumda uzun zamanlardan beri konuyla alakalı konuşulmakta. En sonunda Google’ un resmi şekilde artık onaylandı.

Google, Android uygulamaların tamamı Fuchsia’ da sorunsuz çalışacağı ve bunun için ek herhangi bir uygulama için geliştiricilerin her hangi bir şey yapmasının gerekmediği ifade edildi. Bir ara Google’ ın geliştirme başkanı’ nın yaptığı açıklamada “Deneysel proje” olarak belirtildiği Fuchsia çalışması yakın bir gelecekte belki Android’ in yerini alması beklenmekte. Hatta bazıları kesin gözüyle bakmakta. Bunun yanında birde Fuchsia’ ya yüklenmesi düşünülen dosyaların uzantısı belli olduğu açıklandı. Android sistemdeki ‘APK’ olarak kullanmakta. Fuchsia içinde ‘.FAR’ olacağı söylenmekte.

Fuchsia nedir ne işe yarıyor

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google Fuchsia Os nedir ne işe yarar?

Hem mobil hem de masaüstü için evrensel olarak tasarlandığının bilinildiği Google Fuchsia OS, bazen ara ara gündeme gelmekte. Uzun vadede ama uzun vade için Android’ in yerini alması beklenen sürümün, ilk aşamasında akıllı hoparlör sistemleri gibi IoT temelli ürünlerde yer bulması bekleniyor.

Bilindiği kadarıyla bu sürümün Linux’ un zamanı geldiğinde yerine Zircon üzerine kuruluyor olacağı. Fuchsia OS için yeni açıklanan bilgilere bakıldığında, Android uygulamaları çalıştıracağının önemli bir gelişme olduğunu belirtelim. Bunun olması için özel Android Runtime geliştiren bir firmanın, yeni işletim sisteminde uygulama konusunda zengin başlangıçlarla karşımıza çıkarılacağı gibi duruyor.

Bu durum bilgisayarda, tablet ve telefonlarda güzel duran bu gelişme gibi görünüyor. Bu gelişmeler sistemin yaygınlaştırma açısından büyük önem arz etmekte. Çünkü malum artık Android / iOS ve macOS / Windows’ a rakip bir platformunda gelmiyor gibi durmasının arkasında uygulama konusu bulunuyor.


Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2019, 17:27

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir