Netflix flash bellek hediyesi ile USB virüs bulaştırma

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Netflix flash disk hediyesi ile bilgisayara virüs bulaştırma tuzağına dikkat. Netflix görünümlü zarflar ile şirket bilgisayarlarına USB yoluyla virüs bulaştırıp sistemler hackleniyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Beklemediğiniz bir kargo geliyor ve gelen zarfın içerisinde Netflix logolu USB flash disk çıkıyor. Birde kargo zarfında adınızın veya şirket adının geçtiği özel bir not yer alıyor. Başınıza böyle bir durum geldi mi?

Yeni çıkan bir yöntemle hacklar flash bellek düzeneği ile iş yerindeki bilgisayarları ele geçiriyor. Netflex’ den hediye geliyormuş izlenimi verilen USB belleği bilgisayara taktığınızda tüm verileriniz başkalarının eline geçebiliyor.

Uzun zamandır böyle bir şey görülmemişti. Yeni olta yöntemi ile şirketler hedef haline gelebiliyor. Hediye Netflix ve USB bellek maskesi altında sistemlere sızmak isteyenler ister sisteme zarar verir isterlerse verileri çalarak fidye isterler. Hemen aklımıza bir zamanlar çok etkili olan fidye virüsü geldi.

Sistemlere bulaşan bir virüs ile tüm veriler şifreleniyor ve açılması için sizden para talep ediliyor. Buna benzer bir durum söz konusu olabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Netflix flash disk hediyesi

Konu için şirketten resmi bir açıklama Twitter hesabından geldi. Netflix size dizi öneririm, sevgi ve bol emojiler yollarım ama USB içeren bir zarf asla yollamayacaklarını ve ciddiye almamalarını belirten bir tweet attı. Şirketin gerekli yasal başvuruları yaptığı biliniyor. 

Netflix, Türkiye’ de henüz önemli bir kazanç elde ettiğini düşünmüyoruz ve bu yönde hamleleri olabiliyor. Zamanında bu şekilde bir hediyeleri oldu. Şimdilerde sadece 1 ay ücretsiz kullanım gibi hediyeler sunuyor. Yani başka önerilerde zamanla olabilir ama bu tarz büyük bir tezgah işi. Bazıları bu tezgahı erken fark ederek ilgili yerlere iletti.

Bu tuzağı hazırlayanlar kimse veya kimlerse çok titizlikle plan yaptıkları belli oluyor. Bu yöntem bazı Avrupa ülkelerinde zamanında kullanılmış ve önemli şirket ağlarına erişim yapılmıştı.

Netflix flash bellek hediyesi ile USB virüs bulaştırma

Netflix flash bellek kargosu

Netflix zarf içerisinde flash bellek hediyesi tuzağına dikkat ediniz. Hedefte şirket sistmeleri oluyor. Nadirde olsa önemli kişilerin ev bilgisayarları da hedef alınabilir.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak