Superonline Superbox kurulumu ve WiFi şifre değiştirme

Andronova
Yazar Andronova 5 Minimum Okuma

Superonline Superbox kurulumu, WiFi şifre değiştirme resimli anlatım ve başvuru nasıl yapılır sizlerle paylaşıyoruz. Çoğu internet kullanımında Huawei modem için böyle adlandırır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Superonline Superbox, fiber altyapı olmayan evlerde çözüm olarak sunulan bir hizmet. Cihaz içerisinde yer alan SIM kart sayesinde, olduğunuz bölgede 4.5G baz istasyonu üzerinden bağlanılıp, bir ev internet hizmeti şeklinde bağlandı imkanı sunulmakta. Bazı müşteriler Superbox kurulumu ve kablosuz şifre değiştirme sorunu için gelinmediğinden şikayetçi ve süre bilgisi isteyebiliyor. Bu yazıda bizde başvuru süreci hakkında bilgi vermek istedik.

Kablo olmadan havadan yüksek hızda internet hizmeti veren Superbox ile ülkemizin çoğu yerinde yüksek hızlarla intenrnet bağlantısı sağlamakta.

Superbox kullanım şekli olarak ise priz olan her alanda kolay şekilde bağlantınız sağlanılır. Şu an için hız en üst seviyesi 375 Mbps olduğu belirtiliyor. 

Farklı bir ağa ihtiyaç duymadan SIM kart yardımıyla şebeke ve 4.5G olan her alanda yüksek fiber imkanına sahip olacaksınız. Tabi kullanılan alandaki yoğunluk bu faktörü etikileyebiliyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Alt yapı var mı yok mu diye dert etmeden her yerde bu şekilde bir internet hizmetinden yararlanmak istemez misiniz? Superbox kolay kurulum ekranına sahip yapısıyla neredeyse her yaş grubuna hitap ediyor. 

Superbox başvuru nasıl yapılır işlem detayı

Turkcell’ in satış noktalarında ve müşteri temsilcisi aracılığı ile başvurunuzu yapabilirsiniz. İnternetten başvuru için kullanılacak bağlantı linki www.superonline.net/internet/superbox/hemen-basvur sayfasındaki gerekli kısımları dondurunuz.

  • Aradınız ve kişisel bilgileri verdiniz
  • Adresin detayları nı sorgularlar
  • Yerde bir sıkıntı olup olmadığına bakılır
  • Abonelik vekurulum için randevu oluşturulur
  • Kuruluma gelindiğinde ufak bir kontrol yapılır
  • Abonelik sözleşmesi imzalanır

Superbox modemin gerçekte kullanılan cihaz adı Huawei b618s-22d’ dir. Superonline Superbox modemi, diğer modemlere göre çalışma bakımından biraz farklılıklar gösteriyor. Telefonunuzun üzerinden hotspot noktası açarak bağlanmaktan farkı, bu modemi ethernet kablosu ile kullanıyor olabilmenizdir.

Superonline Superbox kurulumu ve WiFi şifre değiştirme

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Superbox iletişim için;

  • www.superonline.net/hakkimizda/iletisim/turkcell-superonline-hizmet
  • Telefonla 0532 532 0000​

Superonline Superbox modem kurulumu

Modeminizin alt kısmında SIM kartı takacağınız bir yuva bulunuyor. Buraya takacağınız SIM kartınızın 4,5G uyumlu olması gerekiyor. Sonra herhangi bir DSL kablosu olmaksızın, baz istasyonundan aldığı interneti kullanıcılara hem Wifi ile hem de Ethernet kablosu ile sağlamaktadır. Kullanacağınız internette herhangi bir ethernet alt yapısına ihtiyaç duymayacağınız içen rahatlıkla her yerde kullanabilirsiniz. Kullanabileceğiniz alanlar arasında; bahçeler, şehirlerarası otobüsler, teknede ve elektrik prizine ihtiyaç olmayan her yerde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Yukarıdaki üst bölümden “Ayarlar” açılacak ve yan sekmeden “Hızlı kurulum” ile devam ediniz.

Bulunduğunuz yer hizmete el verişli mi diye kontrol edilecek. Yoksa ADLS veya VDSL gibi bağlantılar önerilecek.

  1. Fiber kampanyası için onay istenilecek.
  2. Sistem tanımlaması yapılacak ve bilgileriniz mesajla iletilecek.
  3. Bayiler genellikle iki gün içinde kuruluma geliyor. Bazı bölgelerdeki yoğunluk bu süreci uzatabiliyor. Bir hafta sürdüğü de olabiliyor.
  4. Daireniz içinde gerekli kablo ve konum yapılandırılması yapılır.
  5. Bayi kurulumdan sonra size sözleşme imzalatacak.
  6. İşlem bittikten sonra gerekli bilgilendirme size yapılır.

Superonline Superbox WiFi şifresini değiştirme

WiFi şifre değişikliği için modemin içerisine tarayıcıyla 192.168.1.1 ya da 192.168.8.1 ile girilmekte ve sonrasında aşağıdakilerle devam edilmekte.

  • Üst başlıktan “Ayarlar” kısmını açın      
  • Kullanıcı giriş bilgisini yazın (admin şifresi ise superonline olabilir)  
  • Wlan başlığı altında “Temel ayarları” açın          
  • SSID yazan yer kablosuz ağın adı  
  • Wlan anahtar ise WiFi şifresi olacak

Superbox kullanım özellikleri

Kullanacağınız Superonline Superbox modeminin arka kısmında, ”main” ve ”div” girişleri bulunur. Modemi kullanırken herhangi bir anten görev yapmayacağı için bu girişler anten görevi yapmış olacaktır.

Bu sayede kullanacak olan kişinin daha hızlı bir şekilde interneti kullanması sağlanmış olacaktır. Eğer anten ile kullanılmak istenirse, bu girişlere takılarak antenli olarak kullanılabilir. Eğer anten ile kullanmak isterseniz internet hızınız %10 ile %30 oranında artmış olur.

Kullanmak istediğiniz anteni, cep telefonunuzdan sizlere yakın olan baz istasyonunu bulup, o yöne doğru çevirmeniz yeterli olacaktır. İnterneti kurulumdan sonra internet hizmetini kablosuz şekilde kullanacağınız için, doğa olaylarının internet kullanımınıza tesiri olacaktır.

Huawei HG255s ve HG658v2 modem kurulumu için mantık aynı şekilde yapılmakta olduğunu belirtelim.


Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2020, 00:45

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.