ATOM coin nerede satılıyor ve nasıl alınır?

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Kripto paralarda en çok kazandıran coin listesinde yerini alan ATOM nasıl ve nereden alınır diyenlere genel bir açıklama yazısı hazırladık. İşlemlerden önce okuyunuz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

ATOM Coin, kripto paralarla takasa girerken özel bir Blockchain üzerinden çalışan kripto para birimidir. 2019 yılında piyasaya giren bu Coin, Cosmos platformunun yerel kripto para birimidir. Bu platformunda veri aktarımı yapmak için kullanılır. Diğer yandan Cosmos platformuna yararlı olan verileri ağa ekleyen kullanıcılar bu Coin ile ödüllendirilirler. İşlem hacmi geniş kripto para borsalarında alım-satım amaçlı kullanılır.

İşlem yapmadan önce genel uyarımızı yapmak istiyoruz. Çoğu kripto paranın temeli sağlam olmadığı bilinmekte. Ani çok büyük yükselişler yapanların bir anda uzun soluklu kazançları bitirdiğine şahit olmuşuz. İlgili projenin, şirketin ve ekibin sağlamlığı çok önemlidir. Paravan tabiri ile çıkan coin ve tokenlerden uzak durmanızı öneriyoruz.

ATOM nerelerden alınır?

ATOM Coin alınan yerler, Binance, Huobi Global, KuCoin, CoinbasePro, Karken gibi kripto para borsalarıdır. Bu borsalara erişim internet üzerinden yapılır. Borsalarda hesaba sahip olan kişiler ATOM Coin pariteleri ile alım satım yapabilirler. Diğer kripto para birimleri ile de takas edebilirler. İşlem hacmi geniş borsalarda listelenen yüksek erişilebilirliğe sahiptir.

Bazı Türk platformlarından da işlem yapabilirsiniz. Tabi son gelişmelerde patlak veren yerler dikkate alınmasını öneriyoruz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

ATOM nerelerde kullanılır?

ATOM Coin kullanılan alanlar şöyledir:

  • Kripto para borsalarında alım-satım ve takas işlemlerinde kullanılabilir.
  • Cosmos platformunda yer alan dijital varlıkları satın almak için ATOM Coin ile ödeme yapılır.
  • İlgili platformda veri paylaşımı yapılarak bu kriptodan kazanç elde edilebilirken, ATOM Coin ödemesi ile veriler satın alınabilir.
  • Eğer geleneksel bankacılık hizmetleri ile kredi alınamıyorsa Cosmos ağında ATOM Coin sahibi olan ve borç veren kişilerden coin kredisi alınabilir.

ATOM Coin almak için ilk adımda ilgili güvenilir borsaların herhangi birinden hesap açılmalıdır. Bu hesabın aktif hale gelmesi için sistemin sunacağı KYC işlem adımlarına onay verilmelidir. Ardından hesaba para yatırılmalı ve borsanın alım satım sayfasına “kripto para al“ sekmesinden ulaşılmalıdır. Alım satım sayfasında ATOM Coin paritesi için güncel fiyat üzerinden satın alma emri verilir. Bu işlem ardından alınan ATOM Coin miktarı hesapta görüntülenir. 

İşlemler sırasında ek doğrulamalar karşınıza çıkabilir. Kimlik ve belki kredi kartınızın ekran görüntüsününde talep edildiği oluyor.

Coin transferlerinde yanlış adres gönderim yaparsanız büyük ihtimal artık paraya veda edeceksiniz. Eğer adrese denk gelen bir hesap bulunmuyorsa o zaman boşlukta kayboldu diyebiliriz. Kurtarma gibi işlemlerin yapıldığı yerle var ama çoğunlukla sonuçsuz kalıyor ve belli bir tutarın altı için yardımcı olunmuyor.

ATOM coin nerede satılıyor ve nasıl alınır?


Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2021, 18:23

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak