Google Gboard güncelleme ile yeni özellikler geliyor

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Google' ın geliştirdiği akıllı klavye olarak bilinen Gboard' a yeni özellikler geliyor. Yanlış yazılan kelimeleri otomatik düzeltme ve aynı zamanda cümleleri de düzeltebiliyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google, daha az yazarak daha da hızlı iletişim kurmaya yardımcı olacak özellikler sunan akıllı klavyesi Gboard için oldukça akla değer bir güncelleme yayınlıyor.

En yeni sürümde, Google, makine zekası yolu ile yanlış yazılan kelimeleri düzelterek, yeni kelime önerilerinde bulunacak. Ayrıca klavyenin, kullanıcılara, sadece kelimeler değil bütün cümleler de sunabilen bir özelliği de olacak. Bu özelliklerin yanında, emoji çizmeye ve arama kartlarını tanıtmanıza izin verecektir. Emoji çizme özelliği ise sadece emojiyi göndermek yerine, çizmek daha eğlenceli olacağa benziyor. Emoji butonuna tıklayarak emoji çizebilirsiniz, Gboard daha sonraki zamanlarda bu çizilen emoji yi algılayarak, eşleşen diğer sonuçları gösteriyor. Fakat yine de, mesajlaşmayı ne derece kolaylaştıracağını ve ne kadar kullanışlı olabileceğini zaman gösterecek. 

Google Gboard güncelleme ile yeni özellikler geliyor

Gboard yeni özellikler

Google’ın yayınladığı örnekte görüldüğü gibi, emoji çizmeye başlanılan ilk andan itibaren emoji seçenekleri gelmeye devam ediyor. Çizimin bitmesini beklemeden ve çizilen her çizgide değişik bir emoji önererek, başlanan emoji çizme akımında Google liderliğini hala sürdürüyor. Bu özellik, Google’ın Gboard ‘ın kullanılmasını kolaylaştırmaya yönelik yaptığı ilk ve tek girişim değil. Daha öncesinde yaptığı yenilikler de vardı. Mesela, klavyeye ‘top’ yazıldığı zaman, ekrana top emojisi çıkardı ve tıklayıp gönderiliyordu.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google, daha önce de, yazı yazmak yerine çizim yaparak kullanım kolaylığı özelliği üzerinde çalışmaları olmuştur. Şimdi ise, bu özelliği Gboard’a ekleyerek kullanıcılara, bu özelliğin ilk kolaylığını sundu. Ayrıca Google’ın çizimleri tanıma teknolojisi son zamanlarda oldukça gelişti. Nisan ayında AutoDraw’u başlattı, böylelikle çizimleri şekillendirebilmeyi sağladı.


Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2017, 18:43

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir