Google konuşmaları dinleme iddiası

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Google konuşmaları dinliyor olabilir mi? Bu iddiayı bir araştırma şirketi ortaya attı. Yaptıkları bir incelemede 1000 kişinin konuşmalarının dinlendiği yönünde.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Belçika’ ya ait bir şirketin yaptığı bir araştırmada Google’ un dinleme yaptığu bulgusuna ulaştı. Bir iki yıldır gündeme gelen Facebook’ un ve Google’ un dinleme yaptığı iddiaları acaba gerçek mi?

Araştırma şirketinen yapılan açıklamada, özel muhabbetlerin geçtiği 1000 kişinin konuşmaları sızdırıldı. İddialarda Google konuşmalarınızı dinliyor olabilir.

Yapılan araştırma Google ev ekipmanlarında yapıldı. Sadece bu yönde yapılan bir araştırma. Peki interneti olupta Google kullananlarda durum nedir?

İnternetten dinleme yapılıyor söylemi

Bu konu içinde yakın bir zamanda konuşulanlar reklam olarak karşımıza çıkıyor iddiaları dolaşıyordu. Bu iddialar sadece Google için yapılmadı aynı zamanda Facebook içinde söylendi. Geçtiğimiz haftalarda ise instagram için gündeme gelmişti. Bu ağ içinde konuşulanlar reklam olarak karşımıza çıkıyor diye şikayetlerle gündeme düşmüştü.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Google dinleme yapıyor söylentileri özel dinlemeleri de gündeme getirdi. Telefonda yer alan gizli bilgiler ve yatak sohbeti sızdırıldı söylentileri de var.

Ev teknolojilerin yaygınlaşmasından dolayı güvenliğin ve gizliliğin daha fazla önem arz ettiği dönemlere giriyoruz. Bu söylentiler özel hayatın ve veri güvenliğinin ne kadar tehlikede olduğunun kanıdı gibi duruyor. 

Bazı üreticiler veri güvenliğinde önlemlerin alınması için bazı şirketlerle çalışılacağını belirtilse de sanki pekte güven vermedi. 

Google, iddialar konusunda henüz bir açıklamada bulunmadı. 

Google konuşmaları dinleme iddiası


Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2019, 13:35

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir