Huawei 2019 satışlarında yüzde 18 artış

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Huawei geçen yıl satış rakamlarını açıkladı ve %18 artışla yılı kapattı. Büyümeye devam eden şirketin bu yılki hedefi daha büyük olacak. Tabi dış etkenler müsaade ederse.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Huawe şu aralar dünyanın en çok satan ikinci markası olma özelliğini sürdürüyor. Her ne kadar büyük baskılara maruz kalsa da büyümeye devam ediyor. Arkasından rekabette Xiaomi gibi bir markada mücadele veriyor.

2019 Huawei için çok hareketli bir yıl olduğunu söyleyebiliriz. Bir taraftan ABD ve diğer taraftan önemli rakipleri oldu ve buna rağmen önemli büyüme elde etti. Ambargolar ve gizli pazarlıklarla mücadele ederken yakaladığı satış başarısı takdirle karşılandı.

Huawei geçtiğimiz yıl, yıl bazlı satış rakamlarında %18 arttış açıkladı. Kar oranında ise beklenti 123 milyar dolara ulaşabilir.

Şirkete yapılan amborgolardan etkilenen önemli modellerden ikisi Mate 30 ve 30 Pro oldu. Lakin geçen yıl Mate ve P serilerinde yıllık bakıldığında %50 artış olduğu açıklandı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Son verilere bakıldığında eğer ABD engellemeleri olmamış olsaydı daha büyük bir kar açıklanıyor olabilirdi. Yani düşünün 2020′ de neler olabilir. Tabi yeni bir kriz çıkmazda!

Huawei 2019 satışlarında yüzde 18 artış

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir